Ekipa deklet U17 navdušila v Puli!

Med velikonočnimi prazniki in reprezentančnim odmorom, katerega je veliko klubov izkoristilo za proste dneve, so naša dekleta tekmovala na močnem mednarodnem turnirju v Puli – ISTRIA CUP 2015 in se na koncu veselila ZMAGE!

V petek zgodaj zjutraj ob 5.30, ko je večina še ležala v toplih posteljah, so se z avtobusom odpravila proti Puli, kjer so se udeležile prekrasne otvoritve, saj se je v Puljski areni predstavilo 58 ekip (moških in ženskih), ki so sodelovale na tokratnem turnirju. Po končani otvoritvi so v petek in soboto sledile tekme skupinskega dela, kjer so naše punce v skupini B (ŽNK Radomlje, SV Saaldorf, TSV Ober-/Unterhaunst, FSV Höhenrain, PSG Friedrichshafen), osvojile drugo mesto (pred njimi je končala samo lansko leto tretje uvrščena ekipa FSV Höhenrain) in si tako zagotovile mesto v polfinalu, kjer so jih čakale zmagovalke skupine A in branilke naslova, FC Forstern iz Nemčije.

Igralke pod vodstvom trenerja Meha Bašića so predano, odločno in visoko motivirane krenile v nedeljski polfinale. Srečanje je bilo napeto, na koncu pa se je končalo z 0:0 in so sledili streli z 11-ih metrov. Radomljanke so suvereno opravile z vsemi petimi streli, za nameček pa je kapetanka in vratarka Tara Komatar ubranila predzadnji strel nemkam in veliko finale je bilo tu.

Le nekaj ur kasneje je na mestnem stadionu v Puli potekal finalni obračun, kjer so naša dekleta čakala še ene nemške nogometašice v prekrasnem ozračju, pred več kot 1.000 gledalci! Srečanje je pravo, finalno, z nekaj živčnosti na obeh straneh. Ponovno nismo videli zadetkov in vnovič čakali na nogometno loterijo, kjer pa so Radomljanke ponovno dokazale, da znajo v ključnih trenutkih zbrati misli in veselje se je lahko pričelo.

Radomeljsko ekipo so na tekmovanju pod vodstvom trenerja Meha Bašića zastopale naslednje igralke: Tara Komatar, Lara Puc, Patricija Kos, Anja Blažič, Zala Vindišar, Neva Kumalić, Nina Ekić, Tija Vrhovnik, Barbara Bavčer, Klara Rahne, Neža Razpotnik, Ana Černelič, Lara Markič.

Igralke, trener in celotna spremljevalna ekipa z navijači vred, si zaslužijo velike pohvale, čestitke pa so jim namenili tudi organizatorji turnirja in predsednik kluba Uroš Juračič, ki je nogometašice pričakal skupaj s starši ob 23.45 pred Športnim parkom Radomlje: "Čestitke dekletom in trenerju za lep uspeh ter zahvala vsem spremljevalcem in staršem, ki so navkljub praznikom zastopali radomeljske in konec koncev tudi slovenske barve v hrvaški Istri. Vsekakor si kot klub prizadevamo in si bomo tudi v bodoče prizadevali, da našim igralkam poleg rednih treningov, tekem, turnirjev in ostalih dogodkov, omogočimo čim več atraktivnih tekem, turnirjev in možnost spoznavanja novih krajev, ljudi, klubov in sklepanja novih poznanstev ter prijateljstev tako doma, kot v tujini. Vsaka izmed deklet skozi tovrstne dogodke pridobiva neprecenljive izkušnje, ki jih bodo spremljale skozi življenje, kar pa je tudi del našega poslanstva v ŽNK Radomlje."

Dekleta ekipe U17 zmagovalke močnega mednarodnega turnirja v Puli!Med velikonočnimi prazniki in reprezentančnim…

Posted by ŽNK Radomlje on 5. april 2015

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi