Ekipa Aras iz Domžal osvojila prestižni futsal turnir v Opatiji

Med 6. in 12. januarjem 2020, je v hrvaški Opatiji potekal jubilejni 10. futsal turnir Liburnia Futsal Cup, na katerem se je za nagradni sklad v višini 20.000 kun potegovalo kar 24 ekip. Futsal turnir je eden največjih v regiji, na njem pa sodelovala tudi ekipa Aras iz Domžal, ki je na turnirju osvojila prvo mesto.

Futsal ekipa Aras iz Domžal je sestavljena iz kroga prijateljev, ki prihajajo iz Domžal in Ljubljane, med njimi so tudi znana imena iz sveta nogometa in futsala. Udeležujejo se številnih turnirjev po Sloveniji in Evropi, kjer dosegajo vidne uspehe. Na futsal turnirju Liburnia Futsal Cup, so v finalu premagali ekipo SFC Cabahia iz Pule.

Po poročanju Rivijere news je finalni turnir upravičil pričakovanja. V play-offu za zmagovalca sta bili obe ekipi sestavljeni iz igralcev, ki so že osvojili prestižni opatijski turnir. Potem, ko so po prvem polčasu Puležovi vodili z 0 : 2, je Slovencem v dramatični končnici uspeli preobrat, in končni rezultat 3 : 2 je pomenil, da so Domžalčani osvojili pokal. Benjamin Tusar (Aras) je bil razglašen za najboljšega igralca turnirja.

Ekipa Aras: Šarković, Kovačević, Petrović, Đeković, Radonjić, Tušar, Jandrić, Popović, Berzelak, Sironić.

Admir Ramić iz Domžal, lastnik podjetja Aras in glavni pokrovitelj ekipe Aras Domžale nam je povedal, da se je krog igralcev futsala formiral pred dobrim letom. Sam je včasih igral futsal, ob bolezni njegove žene, pa je futsal prenehal igrati aktivno, se je pa odločil, da formira ekipo igralcev. Ti prihajajo iz Domžal in Ljubljane, vsi pa so med seboj dobri prijatelji. Med njimi so tudi nekdanji in sedanji igralci slovenske futsal reprezentance. V tem času so se udeležili že številnih turnirjev po Sloveniji in pa tudi v sosednjih državah. Na božičnem turnirju Baza 2019 v Ljubljani so nastopili s kar dvema ekipama.

Po besedah Admira igralci napredujejo iz tekme v tekmo, si pa želijo v svoje vrste privabiti čim več mladih talentiranih igralcev nogometa. Futsal ekipa Aram, ki žanje uspehe vsepovsod kamor pride, je pa tudi zelo dober promotor občine Domžale. Seveda je sodelovanje na turnirjih velik finančni zalogaj, zato si želijo, da bi se jim pridružil še kakšen sponzor. Prav tako je Admir izpostavil problem športne dvorane, da bi lahko trenirali.

Vsi, ki jih zanima igranje futsala in pa podjetja, ki bi želela podpreti perspektivno domžalsko ekipo v fustalu, lahko pokličejo na telefonsko številko 030 324 336 (Admir).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Smiljan Prpić/ Rivijera news, Aras

Komentarji uporabnikov
Tagi