Eden večjih uspehov v zadnjih letih: Domžalske košarkarice v ligi za prvaka

Članicam Ženskega košarkarskega kluba Domžale je v razponu treh dni, po uvrstitvi na finalni pokalni turnir, uspel tudi preboj v ligo za prvaka. Po štirih letih se  klub ponovno uspešno bori med najboljšimi v državi.

DOMŽALE : KONJICE 78:72 (14:17, 23:22, 21:19, 20:14)
Vukovič 26 (8 skokov), Boada Xairo 24 (7 skokov, 6 podaj)

Še drugič v tej sezoni smo premagali neposredne konkurentke za uvrstitev med elitno šesterico, Te so morale priznati premoč z 72:78.

 

 

Čeprav so pred tekmo nasprotnice napovedovale ogorčeno borbo za zmago 15 točk, je blo kaj kmalu jasno, da te moči niso zmogle. Naša ekipa, ki pa je odigrala v roku 18 dni že šesto tekmo v ritmu sobota-sreda, je pametno razporedila moči. Predvsem pomembno je bilo, da so naša članice opravile izpit iz psihološkega pritiska, predvsem pri pristopu in reakcijah v obrambi.Čeprav smo se zavedali, da imamo za preboj v ligo za prvaka zagotovljeno tudi ob porazu 14 točk, so hotele igralke dokazati, da so, tudi zavoljo pridnega treniranja, boljša ekipa, ki si upravičeno zasluži tekmovanje na višjem nivoju.

Tekma je na momente bolj spominjala na šahiranje kot na dinamično igro, a tokrat smo iskali izključno pozitivni rezultat na semaforju. Po koncu tekme se je na obrazih igralk prepoznalo veliko olajšanje, kot tudi izpraznjenost po tako napornih treh tednih tako, da bo verjetno spoznanje prave vrednosti doseženega prišla po enem ali dveh prespanih nočeh. V nadaljevanju tekmovanja, bomo veliko pozornost posvetili vključevanju tudi nekaterih igralk, ki za voljo ustvarjanja rezultata niso dobile veliko priložnosti, si jo pa zaradi prizadevanja na treningih zelo zaslužijo.

 

 

V nadaljevanju sezone tako ekipo že v soboto, 23.2.2013 čaka nadaljevanje gostovanje pri aktualnih prvakinjah v Celju.

Finalni turnir 22. ženskega pokala bo to sezono potekal 2. in 3. marca v Celju, in ekipa ŽKK Domžal v polfinalu ćaka tekma z Subrina Ilirija.

POLFINALE:
Sobota, 2. marca:

  • DOMŽALE : SUBRINA ILIRIJA
  • GROSUPLJE : ATHLETE CELJE

FINALE:
Nedelja, 3. marca, ob 15.00:

  • ZMAGOVALKE 1 : ZMAGOVALKE 2 (prenos na TV Slovenija)


Avtor: Ženski košarkarski klub Domžale

Tagi