Dvojni hat-trick Mikijevih street show plesalcev v letu 2019

Plesalci Plesnega kluba Miki so ponovno obiskali Češko, Decin, kjer se je med 19. in 22. septembrom, odvijalo Svetovno prvenstvo v street show plesih. Z nastopi so navdušili, osvojili tri zlate in eno bronasto medaljo ter še tri finalne uvrstitve. Otroška in mladinska formacija pa sta letos zadeli še pravi hat-trick z osvojenimi naslovi državnih, evropskih in svetovnih prvakov.

Svetovnega prvenstva se je pod vodstvom koreografov in trenerjev Andraža Mraka in Nastje Horvat, Anja Jurić je tekmovanje spremljala doma, udeležilo 67 plesalcev s sedmimi vrhunskimi plesnimi točkami. Tekmovanje je bilo njihovo zadnje letošnje in zaključili so ga z enkratnimi nastopi. Kot prvi so nastopili otroci s formacijo DIMNIKARJI in se že tretjič letos okitili z zlatom. Dva dni za njimi sta sledila mladinska nastopa državnih prvakov, solist Valentin Trobevšek in formacija MONOPOLY SHOW, ki sta prav tako segla po zlatu. Mladinski plesalci so zadnji dan nastopili še z malo skupino TITANIC in osvojili bron. Njihovi starejši kolegi, plesalci članske street show formacije FASHION SHOW, so v finalu osvojili 6. mesto. Večkratna mladinska svetovna prvaka Maša Skočaj in Žiga Farkaš, ki letos prvič nastopata v članski kategoriji, sta priplesala tik pod stopničke, na odlično 4. mesto. Njuni soplesalki Ana Terčič in Nika Salajko pa v zlato sredino članskih parov, na 14. mesto.

Dimnikarji z Andražem Mrakom.

Ob navdušenju celotnega Mikijevega kolektiva ter staršev, katerim gre velika zahvala tudi že za večletno spodbujanje in spremljanje svojih otrok, dodajam zapis mamice Nine Bandelj na FB s katerim je izpostavila nekaj izkušenj, ki jih plesalci doživljajo skozi proces priprave na tekmovanja: »Pa naj še kdo reče, da danes mladi iščejo samo “instant uspeh” – mladi športniki zagotovo ne. Nešteto ur v dvorani, treningi med vikendi in počitnicami, ko vrstniki še spijo, usklajevanje šolskih in športnih obveznosti, treniranje brez izgovorov in tudi takrat, ko bi se morda bolj prileglo poležavanje na kavču, na koncu sezone pa ena priložnost, da pustijo srce in dušo na plesišču in pokažejo rezultat celoletnega dela. Našim mladincem je včeraj uspelo največ, kar lahko v svojem športu dosežejo.«

Zahvala za celoletno podporo športnega programa gre tudi Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale. Za medijsko podporo pa domzalec.si.

Za Plesni klub Miki
Saša Eminić Cimperman

Tagi