Dve zmagi nista bili dovolj za Marka Jermana, točka mu je odnesla naslov prvaka!

Minuli vikend sta se na slovaškem dirkališču Slovakiaring odvijali še zadnji dve dirki za prvenstvo Alpe Adria Road Racing. Marko Jerman se je tja odpravil z zaostankom, za Michalom Filla, ki si ga je nabral na prejšnji dirki v Hungaroringu.

O tej dirki žal nismo poročali, vendar naj omenimo, da se je Marko Jerman v tistem tednu odpravil na dirko z hudimi bolečinami, ki so bile posledice operacije slepiča. Tako je Marko dobesedno iz bolniške postelje odšel na dirko in kljub temu, da je od operacije minilo šele teden dni in so bile bolečine močne, dosegel 3. in 4. mesto.

Zaradi vsega tega je moral na Slovaškem nadoknaditi izgubljeno in je to tudi storil z dvema zmagama. Vendar tudi to ni bilo dovolj, saj je Michael Filla z enim 2. in 4. mestom našega šampiona ugnal za 1. točko v skupnem seštevku in postal prvak AARR.

Marku je že drugo leto zapored ponagajalo zdravje, vendar je kljub stisnjenim zobem ostal z 282-timi točkami na nehvaležnem drugem mestu. Kot pravi šampion bo v naslednjem letu ponovno napadel naslov prvaka v tem pokalu, računa pa tudi na povabilo tujih ekip, ki tekmujejo v drugih svetovno poznanih prvenstvih.

Naj dodamo da to nista bile edine zmage v tem vikendu na Slovaškem, v razredu Superbike je prvi dan zmagal Janez Prosenik, drugi dan pa Berto Camlek.

Tako so naši fantje odnesli štiri pokale za zmago. In s tem končali sezono 2014.

Končna razvrstitev:

Superstock:

1. FILLA Michal CZE 283
2. JERMAN Marko SLO 282
3. CHOY Martin BUL 231
…….
7. KRALJIČ Matej SLO 86

Superbike:

1. HALBICH Jan CZE 284
2. RESCH Roland AUT 198
3. SIKORA Ireneusz POL 153
4. CAMLEK Berto SLO 138
5. PROSENIK Janez SLO 134

Avtor: Aleksander Jovič; Foto: Facebook, Aleksander Jovič
Tagi