Dve gostujoči zmagi za Radomljanke

Ekipi članic in kadetinj sta pretekli konec tedna gostovali. V soboto so kadetinje gostovale na Ptuju in po zaostanku z 1-0 nato gostiteljicam nasule kar deset zadetkov. Ekipa članic pa je v nedeljo gostovala na Koroškem, domačemu Fužinarju pa so Radomljanke zabile šest zadetkov.

Na Ptuju so igralke domačega MSM Ptuja povedle že v drugi minuti, ko je zadela Neli Hofman, domačinke pa bi lahko kaj kmalu povedle z 2-0, a je bila sreča na strani Radomljank. Po osemnajstih minutah igre je morala pod predčasno prho Ana Dobriković, osem minut kasneje pa se je začel šov igralk v rumenem. Najprej je zadela Tjaša Kumer, devet minut kasneje pa je žogo v svojo mrežo poslala Eva Vidović. V 37. minuti je končni rezultat prvega polčasa postavila Zala Vindišar in s tem zabila še svoj sedmi gol v sezoni, kar jo uvršča na vrh lestvice strelk.

V drugem polčasu pa so Radomljanke z igralko več stopile na plin in domačinkam nasule še sedem zadetkov. Najprej se je svojega prvega zadetka v sezoni razveselila Neva Kumalić, kmalu za tem je zadela še Ana Černelič. Slednja je dosegla dva zadetka, tako kot tudi Tjaša Kumer, hat-trick pa je zabila Ana Milović, ki je letos tako dosegla že šest zadetkov.

4. krog lige deklet do 17 let
ŽNK MSM Ptuj – ŽNK Radomlje 1-10 (1-3)

Gledalcev: 40
Strelke: Hofman 2.; Kumer 26., 63., Vidović 35. (ag), Vindišar 37., Kumalić 51., Černelič 59., 70., Milović 68., 71., 73.
Opominjane: Fijan, Krasniqi; Kličić.
Izključena: Dobriković 18.

ŽNK Radomlje: Božič, Snedec, Klopčič, McQuarrie (Maleš 52.), Kumalić, Razpotnik (Černelič 52.), Kumer, Milović, Peterka (Kovač 73.), Vindišar, Kličić (Jereb 41.). Trener: Peter Kristan.

 

Ravne na Koroškem so bile prizorišče tretjega kroga 1. SŽNL, kjer je naša članska ekipa igrala v gosteh pri novincu v ligi, KNK Fužinarju. Domačinke so letos v zadnji tekmi prvenstva slavile v Radomljah (0-1) in tako osvojile državno prvenstvo v ligi deklet do 17 let, v nedeljo pa so jim rumene za poraz vrnile z obrestmi.

Prvi del prvega polčasa je minil v precej raztrgani igri na obeh straneh, gledalci pa so lahko videli dve priložnosti, obe na strani Radomljank. Karmen Ulbin se je že v peti minuti znašla pred domačo vratarko po globinski podaji Senice, a je bila Nika Šapek uspešnejša. S prostega strela s 30 metrov je deset minut kasneje poskusila tudi Barbara Kralj, a je žoga končala za golom.

Prvi zadetek so Radomljanke zabile v 22. minuti, potem ko je Kraljeva preigravala na desni strani in s kratko podajo zaposlila Ulbinovo, ta pa je z desne strani zadela s strelom v nasprotno malo mrežo. Šest minut kasneje je zadela še Ana Černelič, drugi gol pa je dosegla le dve minuti kasneje, potem ko je s prostega strela s 30 metrov streljala Maruša Sevšek, vratarka domačink pa je žogo odbila v prečko, žogo pa je nato Černeličeva pospravila v mrežo.

Sedem minut kasneje je glavni sodnik srečanja Darko Vozlič pokazal na belo točko, potem ko je Zala Vindišar nepravilno zaustavila eno od domačih napadalk. Sanja Malinić je zadela z močnim strelom v desni spodnji kot. Vratarka Sonja Čevnik je bila sicer "na žogi", a je bil strel premočan. Maruša Sevšek je neposredno s kota zatresla tudi prečko. V prvem polčasu je prišlo tudi do neljubega dogodka, ko je trener domače ekipe Dragoljub Živadinović z žaljivkami ozmerjal trenerja Radomljank Davorina Previšića, kar je nekoliko skazilo sicer odlično vzdušje in organizacijo tekme.

V drugem polčasu so Radomljanke zagospodarile na igrišču in si hitro priigrale nekaj lepih priložnosti. Kraljeva je s 35 metrov s prostega strela merila mimo vrat, Ulbinova pa je po preigravanju streljala v vratarko. Do strela so prišle tudi domačinke, a je Česnikova streljala čez gol.

Nato pa se je s tremi asistencami izkazala še Maruša Sevšek, ki je najprej s podajo zaposlila Ulbinovo, ta pa je zatresla mrežo. Sevškova je v 67. in 75. minuti dvakrat izvedla kot z leve strani, z glavo pa sta zadeli Zala Vindišar in Karmen Ulbin. Končni rezultat je postavila Viktorija Mori, ki je opazila, da vratarka Sonja Čevnik stoji malce izven vrat in žogo prek nje poslala v gol s štiridesetih metrov.

Tinkara Senica je približno petnajst minut pred koncem v trku nesrečno padla na glavo in obležala na tleh za nekaj minut. Kasnejši pregled v bolnišnici je pokazal, da gre za počeno lobanjo, tako da bo z igrišč odsotna nekaj časa. Tinkari želimo uspešno okrevanje in čimprejšnjo vrnitev na zelenice.

Tretji krog 1. SŽNL
KNK Fužinar – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 2-6 (1-3)

Gledalcev: 130
Strelke: Malinić 37. (11-m), V. Mori 90.; Ulbin 22., 59., 75., Černelič 28., 30., Vindišar 67.
Opominjane: Gudlin, Česnik, Ljubijankić, Vindišar.

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Čevnik, Čagran, Černelič (Jagarinec 70.), Gadnik, Kralj, Senica (Jereb 81.), Ljubijankić (Vindišar 32.), Vrhovnik, Ulbin (Ekić 78.), Sevšek, Boh (Žejen 80.). Trener: Davorin Previšić.
 

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi