Državne prvakinje začele s pripravami na novo sezono

Odbojkarice Calcit Volleyja so se zadnjič v popolni zasedbi zbrale 6. marca, ko so v zadnji tekmi modre skupine v gosteh s 3:0 premagale Novo KBM Branik, ta zmaga pa jim je pozneje prinesla tudi naslov državnih prvakinj. Večina teh igralk je bila spet skupaj v sredo, ko so začele s pripravami na novo sezono V ekipi ni večjih sprememb, namesto dozdajšnjega trenerja Gregorja Rozmana, ki pa je ostal v klubu, prvo ekipo vodi Aljoša Jemec, za zdaj edina novinka pa je Anđelka Radišković, medtem ko sta Naja Boisa in Zala Špoljarič prišli iz druge kamniške ekipe.

Aktualne državne prvakinje so priprave dva dni nazaj najprej začele v fitnesu pod vodstvom kondicijskega trenerja Gregorja Sobočana, popoldne pa so že bile v dvorani. Trenerju Aljoši Jemcu, ki mu bo pri delu pomagal Gregor Rozman, so se javile bolj ali manj vse igralke, na katere bo računal v novi sezoni. To so Eva Pogačar, Špela Marušič, Eva Zatković, Ana Marija Vovk, Olivera Kostić, Polona Marušič, Lucille Charuk, Katja Mihevc, Leja Janežič in ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric, Naja Boisa, ki je lani igrala za drugo ekipo, z mladinkami pa je osvojila naslov državnih prvakinj. Tako kot tudi Zala Špoljarič, ki pa se bo ekipi pridružila v začetku prihodnjega tedna.

»Zala prav danes z Lano Žužek igra kvalifikacije na turnirju svetovne serije v odbojki na mivki, ki poteka v Ljubljani. Še nekaj dni pa ne bomo mogli računati na Anđelko Radišković, ki bo še nekaj časa v karanteni po prihodu iz Bosne in Hercegovine. Do konca tedna bomo dopoldne še naprej imeli fitnes, popoldne pa bomo v dvorani, da igralke spet dobijo občutek za žogo. Od prihodnjega tedna naprej bo večji poudarek tudi na telesni pripravljenosti. Prve pripravljalne tekme načrtujemo v drugi polovici avgusta, dejstvo pa je, da bo letos več težav z njihovim dogovarjanjem. V zadnjih letih smo pogosto izkoristili bližino Italije, vprašanje je, ali bo to možno tudi letos. Toda po drugi strani imamo to prednost, da imamo na voljo 12 oziroma 14 enakovrednih igralk, tako da bo pri nas že vsak trening neke vrste pripravljalna tekma,« je po uvodnih treningih dejal Jemec.

V letošnji sezoni Kamničanke ob obeh domačih tekmovanjih čakajo tudi kvalifikacije za nastop v ligi prvakinj in srednjeevropska liga, v kateri bodo tudi branile lanskoletni naslov. »Tako za kvalifikacije v ligi prvakinj kot za srednjeevropsko ligo še nimamo informacij, kako in kdaj se bosta začeli. V srednjeevropski ligi se obeta nekaj sprememb, vendar pa to ni v naši pristojnosti, zato se s tem ne obremenjujemo. Trenutno je naš fokus usmerjen v priprave, to je zdaj najbolj pomembno, nato pa bomo razmišljali o drugih stvareh,« je na potek priprav popolnoma osredotočen mladi kamniški trener, ki se je lani izkazal tudi z naslovom mladinskih državnih prvakinj.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Komentarji uporabnikov
Tagi