Državne prvakinje uspešne v Šempetru

V prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige – ženske so odbojkarice Calcit Volleyja potrdile, da so med najbolj resnimi kandidatkami za ponovitev lanskoletnega uspeha. Proti lani tretjeuvrščenemu SIP Šempetru so v gosteh zmagale s 3:0 (24, 20, 18), kar je dobra napoved za prvo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev v ligo prvakinj, ko se bodo v sredo, 23. septembra, ob 20.30 pomerila v gosteh z zagrebško Mladostjo.

Za Šempetranke je bila uvodna tekma jubilejnega, tridesetega državnega prvenstva sploh prva, ki so jo v letošnji sezoni igrale, kaj dosti več tekem pa v pripravljalnem v nogah niso imele niti Kamničanke. Aktualne državne prvakinje so v primerjavi z lansko sezono močnejše za Andjelko Radišković in Martino Guiggi, ki pa tokrat še ni igrala, okrepile pa so se tudi varovanke Bena Božiča. Dve igralki, Nina Kotnik in Katja Mihalinec sta še lani igrali za Calcit Volley, s študija v ZDA pa se je vrnila Nika Markovič.

Domača ekipa, ki je lansko skrajšano sezono končala na tretjem mestu, je odlično vstopila v derbi uvodnega kroga. Z asom Kotnikove so gostjam pobegnile za pet točk (7:2), Lara Rituper pa je z uspešnim napadom pa je poskrbela za šest točk prednosti (12:6). Toda po polminutnem odmoru Aljoše Jemca, za katerega je bil to debi na prvoligaški sceni v vlogi prvega trenerja, so Kamničanke le uredile svoje vrste. Veliko zaslug za preobrat je s svojimi servisi imela Polona Marušič, svoje pa je v napadu dodala Olivera Kostić. Na 12. točki sta bili ekipi že skupaj, z asom Nine Mihevc pa so aktualne državne prvakinje prvič na tekmi prišle do vodstva (14:13). V končnici niza se je razigrala še Eva Zatković, ki je svojo ekipo popeljala do dveh točk naskoka (21:19). V napeti končnici je prav Zatkovićeva tudi izkoristila tretjo zaključno žogo za Calcit Volley.

Tudi v drugem nizu so bile Šempetranke nekaj časa v prednosti. Z novim asom Kotnikove so povedle z 10:7, vendar po novem polminutnem odmoru kamniške ekipe njihovo veselje ni dolgo trajalo. Spet je bila v napadu nezaustavljiva Zatkovićeva, svoje sta dodali še Kostićeva in Radiškovićeva, po asu Špele Marušič pa je bilo že 20:15 za Kamničanke. Še drugi polminutni odmor Bena Božiča šempetrskim odbojkaricam ni prinesel želenega preobrata, njihovo usodo pa je zapečatila Kostićeva.

Z dobro igro so Kamničanke nadaljevale tudi v tretjem nizu. Dva bloka Lucille Charuk, as Kostićeve in novi dve točki kanadske blokerke v napadu sta jim prinesli pet točk prednosti (10:5), kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje. Z asom Markovičeve in napadom Lekšetove so se jim domačinke še približale na dve točki zaostanka (11:13), še bližje so jim bile po njihovi lastni napaki (13:14), toda Manja Jerala, ki je v tretjem nizu dobila priložnost za igro, je z dvema uspešnima napadoma zaustavila SIP Šempeter (16:13). V končnici so bile Kamničanke še naprej bolj zbrane, do prvih treh točk v letošnji sezoni pa so prišle po lastni napaki domače ekipe.

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Slabši začetek tekme je bil bolj posledica tega, da nismo v tekmovalnem ritmu. Po več kot šestih mesecih je bila to naša prva resna tekma in to se nam je poznalo. V začetku so nas Šempetranke nekoliko stisnile, bili smo že v na po izgubljenem položaju, ampak smo na servis Polone Marušič naredili preobrat. To je tisto, kar ves čas govorimo igralkam, da so sposobne v kateremkoli položaju priti do preobrata, kar so tudi potrdile. Nato je igra normalno stekla, se nam pa še pozna, da smo še malce zarjaveli, kar pa je tudi normalno. SIP Šempeter ima kakovostno ekipo, pozna se mu, da ima s tremi okrepitvami tudi primerne zamenjave in še zlasti doma je zaradi servisa in obrambe, ki jo igra, zelo neugoden. Mislim pa, da smo letos tako močni v napadu, da smo sposobni reševati tudi takšne zadeve.«

SIP Šempeter – Calcit Volley 0:3 (-24, -20, -18)

Šempeter v Savinjski dolini – Dvorana OŠ Šempeter. Sodnika: Valentar (Prevalje), Mikošič (Maribor).

SIP Šempeter: Rituper 6, Mo. Božič 2, Koren, Črnila 7, Markovič 6, Mihalinec 3, Žnidar, Banko (L), Kotnik 7, Trbojevič-Ovčar, Ma. Božič, Lekše 8, Mazej (L), Lakovšek 5. Trener: Beno Božič.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 2, Pogačar 2, P. Marušič 1, Š. Marušič 1, Vovk, Kostić 16, Boisa, Zatković 15, Janežič (L), Charuk 14, Jerala 2, Radišković 12, Guiggi. Trener: Aljoša Jemec.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Calcit Volley

 

Tagi