Društvo upokojencev Domžale zmagalo na prvenstvu v šahu DU Gorenjske

Društvo upokojencev Domžale je gostilo letošnje prvenstvo v šahu društev upokojencev gorenjske regije, lani so ga Jesenice. Tekmovanja, potekalo je v Restavraciji Park, se je udeležilo 39 upokojencev iz devetih DU: Domžal, Jesenic, Kamnika, Komende, Moravč, Radovljice, Škofje Loke, Tržiča in Žirovnice. 

Turnir je potekal v pospešenem tempu, štiri najboljše uvrstitve posameznikov pa so štele tudi za ekipno uvrstitev. Med moštvi je zanesljivo zmagalo DU Domžale, ki je imelo kar tri šahiste med prvimi sedmimi uvrščenimi, pred lanskoletnim zmagovalcem DU Radovljico, tretje je bilo DU Kamnik. Sledila so DU Komenda, DU Jesenice, DU Škofja Loka, DU Moravče, DU Žirovnica in DU Tržič. Za Domžale so igrali Jože in Boris Skok, Viktor Hribar in Mirko Čokan, pa tudi Bojan Marinček, njegova uvrstitev pa se ni štela v ekipni seštevek. 

Med posamezniki je že četrtič zapored prvak upokojencev Gorenjske Marjan Karnar 6 točk, DU Kamnik, pred Jožetom Skokom 5.5 točke, ki je bil sicer dvakrat zapored tretji. Na tretje mesto se je nekoliko presenetljivo uvrstil Marjan Lužnik, DU Jesenice, ki je tudi zbral 5.5 točke Odigrali pa so sedem kol. Od preostalih Domžalčanov se je Viktor Hribar s petimi točkami uvrstil na peto mesto, Boris Skok s 4.5 točke na sedmo mesto, Mirko Čokan na 20. mesto, na 21. mesto pa Bojan Marinček, oba sta zbrala 3.5 točke.

Ob koncu tekmovanja je predsednik DU Domžale Ferdinand Starin zmagovitim ekipam in posameznikom podelil pokale in medalje ter priznanja, domači ekipi pa tudi prehodni pokal.

Avtor: Jože Skok
Tagi