Društvo šola zdravja in skupinska vadba »1000 gibov« v Piranu

Toni Dragar, župan Občine Domžale, se je odzval povabilu društva Šole Zdravja in se v Piranu skupaj s 350 udeleženci razgibal v jutranji telovadbi. Kvalitetno in zdravo življenje je odvisno od posameznikov, njihovih navad ter hobijev. Vsak posameznik naj bi najbolje poznal svoje telo, občutil spremembe v njem in poznal svoje zmogljivosti. Prav sami lahko največ naredimo za svoje zdravje, vendar se žal dogaja, da s starostjo vedno bolj godrnjamo, kako nas vse boli, namesto, da bi pričeli ali nadaljevali s telovadbo, se gibali in tako ostajali vitalni. V hitrostni dirki življenja se izgubljamo, zato je pri marsikomu čas za spremembo. Morda je ena prav pred vami.

Vir: Občina Domžale (www.domzale.si)

ZDRAV ČLOVEK = ZDRAVA DRUŽBA = ZDRAVA DRŽAVA. To je moto Šole zdravja, ki je v soboto, 25. avgusta, ob 8. uri skupaj z vsemi šolami zdravja iz Slovenije zavzela Tartinijev trg v Piranu. Vadba poteka pol ure, in v tem času udeleženci skupaj izvedejo 1.000 gibov, s katerimi razgibajo vse sklepe telesa, od dlani do podplatov, s tem dosežejo maksimalno gibljivost in okretnost telesa ter zmanjšajo bolečine.

Srečanje, na sporedu že četrto leto zapored, je združitev vseh Slovencev, ki se vsak dan (365 dni na leto), v vseh letnih časih, v bližini svojega bivanja in na prostem brezplačno zberejo v več kot desetih občinah. Namen je spodbujanju in ozaveščanju širše javnosti o skrbi za dobro počutje, zato bi ob sebi želeli še več ljudi, ki bi si vsakodnevno želeli razgibati svoje telo, obenem pa družiti s sovaščani. Dobra volja in veliko smeha je ključ do zdrave družbe.

Začetnik, idejni vodja in ustanovitelj »Šole zdravja v Sloveniji« je dr. Nikolay Grishin, nevrolog, ki s takšnim načinom vadbe želi narediti aktiven vpliv na zdravje in kakovost življenja ljudi, ki bo bistveno znižala stroške na področju zdravstva in sociale.

Jutranja telovadba lahko marsikomu povrne dobro počutje in duševno ravnovesje, odpravi nadležne bolečine in pomaga izgubiti odvečne kilograme. Skupaj v družbi ali pa samostojno. Izberite si sami.

Tagi