Zlata mladinca Težko atletskega kluba Domžale

V nedeljo, 28. marca 2021, je v Kranju potekalo mladinsko državno prvenstvo v olimpijskem dviganju uteži. Letošnje državno prvenstvo ni bilo običajno, saj so tekmovalci zaradi protikoronskih ukrepov tekmovali brez podpore in spodbud gledalcev. Kljub temu so mladinci in mladinke prikazali odlične nastope, med katere vsekakor sodita tudi nastop Roka Oreška in Aleksa Prašnikarja iz Težko atletskega kluba Domžale. Rok Orešek je osvojil zlato medaljo v kategoriji do 73 kg, Aleks Prašnikar pa je osvojil zlato medaljo v kategoriji do 81 kg.

Na tekmovanju se je posebej izkazal Rok Orešek, ki je dvignil 80 kg v poteku in 90 kg v sunku (biatlon: 170 kg). S tem je popravil svoj osebni rekord v potegu in biatlonu.

Na tekmovanju ju je spremljal trener Anže Kosmač, ki je bil z nastopom zelo zadovoljen. Poudaril je, da so osvojene medalje plod težkih treningov in izvedenega pripravljalnega programa, ki ga je sestavil posebej za nastop na državnem prvenstvu. Roka Oreška in Aleksa Prašnikarja je pohvalil tudi predsednik Težko atletskega kluba Ivan Peterca in povedal, da sta zlati medalji odlična vzpodbuda za nadaljnje pridno treniranje in osvajanje novih odličij.

Težkoatletski klub Domžale

Tagi