Zgodovinski uspeh za vaterpoliste Kamnika

Kamniški vaterpolisti Calcit Waterpolo so prvič v zgodovini kluba postali članski pokalni prvaki Slovenije, kjer so v velikem finalu suvereno premagali večne tekmece AVK Triglav Kranj z rezultatom 10:5 (5:1, 2:1, 2:2, 1:1)

Dvajseti december 2020 bo z zlatimi črkami zapisan v kamniškem klubu. Prekaljena ekipa Calcit Waterpolo je z zmago v članski konkurenci potrdila, da so se dolgoletne sanje po osvojitvi članskega naslova uresničile.

Kamniški igralci so tekmo začeli silovito. Po začetnih 1:1 so naredili delni rezultat 4:0 in tako že po prvi četrtini vodili z 5:1. V nadaljevanju so tekmo nadzirali in mladim kranjski vaterpolistom niso dopustili , da bi se razigrali in tekmo obrnili v svojo korist.

Na finalni tekmi je kot vedno odlično delo opravljal najboljši slovenski trener Aleš Komelj. V samem bazenu je ekipo še dodatno usmerjal prekaljeni 41-letni veteran Matej Nastran, ki je bil s štirimi goli tudi najboljši strelec ekipe. V vratih je vse presenetil Gašper Žurbi, ki je z odličnimi obrambami načel moralo nasprotnika. Gole so prispevali še Blaž Briški tri, kapetan Martin Stele dva in enega Sebastjan Novak. Za Triglav je bil trikrat natančen Andraž Pušavec, po enkrat pa Marko Gostič in Jan Justin. Sodila sta Boris Margeta in Matjaž Homovec. Tekmo je med drugimi prenašal tudi TV Tržič.

Ob tem zgodovinskem uspehu vaterpolistov ne smemo pozabiti na številne odlične igralce, ki so tudi v preteklosti srčno branili barve kluba in ostale, ki so pomagali, da se je ta garaški šport obdržal v Kamniku.

Fenom kluba je tudi v tem, da je klub brez pokritega bazena in se morajo igralci voziti v Kranj, Radovljico … Kot pravijo igralci, so oni naredili svoje in je zdaj resnično čas, da se bazen pokrije za njih in za vse ostale kamniške športnike, ki so vezani na bazen.

Fantje so to zmago poklonili tudi predsedniku Darku Homarju, ki je eden najzaslužnejših za kamniški vaterpolo.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Aleksander Cerar, Blaž Benkovič, Blaž Briški (3), Gašper Žurbi (g), Kristijan Novak (1), Luka Sokler, Lukas Z. Gligorovski, Martin Stele (2), Matej Nastran (4), Rok Bergant, Sebastijan Novak, Tilen Leskovec, Urban Benkovič (g). Trener Aleš Komelj.

V finalu se seveda igra na zmago in začeli smo samozavestno. Ko smo visoko povedli, pa sta tekmo odločili velika želja in fanatična borbenost. Ko so igralci videli, da je zmaga dosegljiva, so res dali v vodi vse od sebe in lahko jim le čestitam za prikazano. Na naši strani pa so bile tudi izkušnje z Matejem Nastranom, pa tudi nekaterimi igralci, ki so uspešno igrali v Ljubljani,” je razložil trener Calcita Kamnika Aleš Komelj.

Avtor: Aleksander Sokler, STA; Foto: Aleksander Sokler

Tagi