Za uvod v sezono z ACH Volleyjem

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so lani osvojili dve lovoriki, pokal Slovenije in srednjeevropsko ligo, v prvenstvu pa so bili drugi, bodo v prvem krogu Sportklub prve odbojkarske lige za moške v soboto, ob 18. uri, v ljubljanski dvorani Tivoli, igrali z ACH Volleyjem. Ljubljančani so v letošnji sezoni edini favoriti za naslov državnih prvakov, pomlajeni Kamničani se spogledujejo z najmanj polfinalom končnice državnega prvenstva.

Čeprav je bila lanska sezona za kamniške odbojkarje uspešna, saj so v klubske vitrine dodali dve novi lovoriki, peto pokalno in prvič tudi srednjeevropsko, so jim v finalu končnice tisti najpomembnejši naslov spet izmaknili Ljubljančani. Medtem ko bodo serijski slovenski državni prvaki v novo sezono vstopili v še močnejši zasedbi, so se v Kamniku odločili, da bodo pomladili svojo ekipo. Od lanske sezone so iz lanske prve postave ostali le Uroš Pavlović, Jure Okroglič in Črt Bošnjak, ki pa se je že v prvi polovici sezone poškodoval in še nekaj časa ne bo mogel igrati ter ob njih še Luka Lazar, Matevž Karadža Pevc in Jurij Oman. Namesto Mladena Kašića bo ekipo spet vodil Gašper Ribič, njegov pomočnik je Gregor Rozman.

»V zadnjem desetletju smo bili vedno glavni konkurent ACH Volleyju, lani smo bili celo v vlogi, ko smo bili mi glavni favoriti za naslov državnega prvaka, pa vemo, kako se je vse skupaj končalo. Zame to navkljub vsemu nikakor ni bila neuspešna sezona, saj smo prišli do dveh lovorik, toda glavnega cilja nismo dosegli. Dejstvo je, da se v letošnjo sezono podajamo z drugačnim izhodiščem, tudi drugačnimi cilji. Res je, da imamo dva tujca, toda veliko drugih igralcev je ali zelo mladih. Ne glede na to bomo naredili vse, da bomo konkurenčni, koliko bo to realno, pa bodo pokazale prve tekme,« je dejal Pavlović, ki bo tudi v letošnji sezoni kapetan kamniške ekipe.

V pripravljalnem obdobju so Kamničani prikazali nekaj dobrih iger. Morda celo boljše, kot so nekateri pričakovali, kajti večji del pripravljalnega obdobja so bili brez korektorja. V nekaterih tekmah je na tem mestu igral Teo Podobnik, ki je imel nato težave s poškodbo, tako da so na tem mestu igrali celo podajalec Urban Blaževič, ki je še lani igral za drugo kamniško ekipo, tako kot tudi Enej Sladič in novinec iz Murske Sobote in Vid Suhadolnik, ki je drugače po odbojkarski izobrazbi bloker.

»Glede na to, da večinoma nismo bili v polni zasedbi, ves čas pa praktično brez korektorja, nismo igrali slabo. Po zaslugi Okrogliča in Maja Nanuta, še enega novinca v ekipi, smo imeli dober sprejem, ker pa imamo v Kubancu Juliu Gomezu zelo dobrega organizatorja igre, smo potem lažje igrali v napadu. Mislim, da je to dobra napoved, je pa dejstvo, da brez korektorja to ni bil popolnoma realni pokazatelj naših možnosti,« je prepričan 32-letni kamniški bloker, ki tretjo sezono nosi dres Calcit Volleyja.

V začetku tedna se je kamniški ekipi pridružil 215 cm visoki nigerijski korektor Kelvin Nwachukwu, tako da bo z njim zagotovo močnejša, bo pa seveda potreben čas, da se uigra z njo. Vprašanje je tudi, ali bo v derbiju proti Ljubljančanom že igral.

»Žreb nam po eni strani ni bil najbolj naklonjen, kajti že v uvodu bomo igrali proti edinemu kandidatu za naslov državnih prvakov, potem bomo doma igrali z Alpacem Kanalom, v tretjem krogu pa v gosteh z Mariborom, toda po drugi strani bomo videli svojo trenutno vrednost. Kakorkoli že, proti Ljubljančanom bomo lahko igrali sproščeno, brez kakršnegakoli pritiska. Če z njimi izgubimo, ne bo panike, bomo pa naredili vse, da naslednje tekme iztržimo ugodnejši izid, čeprav se tudi v soboto ne mislim predati. Lanska sezona je pokazala, da zmage v oktobru in decembru ne pomenijo toliko, bolj je pomembno, kako bomo odigrali na koncu. Zagotovo se bomo osredotočili na svojo igro, že v soboto proti ACH-ju in skušali rasti iz tekme v tekmo. Zagotovo se vsi veselimo začetka prvenstva,« je še dejal Pavlović.

Kamničani bodo v letošnji sezoni igrali še v domačem pokalnem tekmovanju, v katerem bodo branili lansko prvo mesto in v pokalu CEV, medtem ko se bodo igranju v srednjeevropski ligi odpovedali. Ob obeh tujcih, Juliu Gomezu in Kelvinu Nwachukwu so novinci še Maj Nanut, Vid Suhadolnik ter igralci iz njihove druge ekipe, Teo Podobnik, Urban Blaževič in Enej Sladič.

Calcit Volley v sezoni 2024/25

  • Podajalca: Julio Gomez, Urban Blaževič.
  • Sprejemalci: Jure Okroglič, Maj Nanut, Teo Podobnik, Enej Sladič, Črt Bošnjak.
  • Blokerji: Uroš Pavlović, Luka Lazar, Vid Suhadolnik.
  • Korektorja: Kelvin Nwachukwu, Jurij Oman.
  • Prosti igralec: Matevž Karadža Pevc.
  • Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Gregor Rozman, kondicijski trener: Gašper Kristan, statistik: Karlo Reisner.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

Tagi