Za Pio Lovrič je izjemno uspešen teden v Braziliji

Domžalska teniška igralka Pia Lovrič v današnjem finalu turnirja serije ITF W25 v Braziliji ni uspela zrežirati preobrata, kakršen ji je uspel v 2. kolu. Nemka Lena Papadakis je bila v boju za naslov po 2. urah in 22. minutah boljša s 6:1 in 7:6 (6). 

19-letna Pia Lovrič se je na uvodnem turnirju sezone v Santi Catarini predstavila v zelo dobri luči. Po vrsti je premagala kar štiri tekmice, med drugim v polfinalu tudi 357. igralko sveta Barbaro Gatica, v finalu pa ji je popoln teden preprečila 8. nosilka turnirja Lena Papadakis. 

Pia proti 511. igralki sveta ni bila veliko oddaljena od tega, da bi izsilila odločilen tretji niz. Nemka je prvega hitro dobila s 6:1, povsem drugačna pa je bila slika v drugem nizu. Papadakisova je v 10. igri prvič servirala za zmago, le nekaj minut kasneje se je morala potruditi, da je izsilila podaljšano igro. Tam je začela bolje od Lovričeve, povedla s 6:3, a Slovenka se znova ni predala. Rezultat je še poravnala na 6:6, po menjavi strani pa točke ni več uspela osvojiti.

“Za menoj je odličen teden in najboljši rezultat na turnirjih ITF W25 z nagradnim skladom 25.000$. Bilo je zelo težko, iz 0 stopinj, ki jih imamo doma, sem prišla na 34 stopinj. Takšne temperature so trenutno v Santi Catarini. Sem dobro pripravljena in vesela rezultata,” je po finalnem obračunu za naš portal povedala Pia.

Njen trener Igor Ogrinc pa nam je povedal, da se pozna, da so po vseh težavah s korono in poškodbami, uspeli izpeljati 8-tedenske priprave, rezultat dela pa se je pokazal že na tem prvem letošnjem turnirju: “Pia bo po tem turnirju na WTA lestvici zelo napredovala in sicer iz 644. mesta na okrog 500. mesta. Želim, da Pia v nadaljevanju ostane zdrava. Skok po lestvici pa bo kmalu še višji.”

Miha Ulčar; Foto: Igor Ogrinc
Tagi