Vrhunski reprezentančni nastop in dva naziva državnih prvakov za Kotalkarski klub Pirueta

Prvi del tekmovalne sezone so v Kotalkarskem klubu Pirueta Domžale zaključili z velikimi dosežki umetnostnih kotalkaric, ki so navdušile s svojo borbenostjo in odličnimi programi. Osem jih je z državnega prvenstva odšlo s kolajnami. V prostem kotalkanju je zlato osvojila mlajša deklica Aliana Vutkovič, bronasti pa sta postali mlajša mladinka Taja Cerar in članica Ludmila Ailen Bruno. Naziv državnih prvakinj so si prikotalkala tudi dekleta kvarteta Spin Girls.

Tekmovalke KK Pirueta so od aprila do junija merile moči na domačih in tujih tekmovanjih, kjer so pokazale vrhunsko pripravljenost. Aliana Vutkovič je kot slovenska reprezentantka v mesecu maju tekmovala na veliki preizkušnji za svetovni pokal (AIS Trieste 2024), kjer se je v različnih disciplinah in kategorijah pomerilo več kot 500 umetnostnih kotalkarjev z vseh celin. Po odličnem nastopu je v hudi konkurenci zasedla izjemno 6. mesto. Prevlado v svoji starostni kategoriji je nato potrdila s prvovrstno predstavo na državnem prvenstvu, med 21. in 23. junijem v Solkanu pri Novi Gorici, ko je z velikim naskokom stopila na najvišjo stopničko. To je že Alianin tretji zaporedni naziv državne prvakinje v prostem kotalkanju. Stopničk sta se na državnem prvenstvu letos znova veselili tudi odlična Taja Cerar, ki se je z bronom okitila v kategoriji mlajših mladink, ter vedno navdihujoča članica Ludmila Ailen Bruno, ki si je prav tako priborila bron. Naziv državnega prvaka je osvojil tudi izvirni show kadetski kvartet z imenom Spin Girls, ki ga sestavljajo Izabela Deisinger, Maruša Ožbolt, Eva Kokelj, Julija Kavčič in rezerva Klara Kaplan. Čestitke vsem, tudi ostalim tekmovalkam, ki so zelo dobro zastopale barve kluba na državnem prvenstvu. To so bile cicibanki Mija Gorjup in Uma Križnar, starejša deklica Katarina Hribar ter kadetinja Klara Kaplan. Bravo dekleta.

Tudi letos pa so v klubu, ki na območju Domžal in okolice že več kot 30 let vzgaja vrhunske športnike mednarodnega kova, priredili pomembno tekmovanje za Pokal Slovenije. Letos jubilejni, 30. Pokal Pirueta je potekal 8. junija na drsališču v Športnem parku Domžale, kjer so tekmovali umetnostni kotalkarji iz številnih slovenskih klubov. Ob brezhibni organizaciji je dogodek potekal v pozitivnem navijaškem vzdušju, pri čemer so se tudi letos dekleta iz domačega kluba zelo dobro odrezala. Zahvala ob tem gre vsem, ki so nudili pomoč pri organizaciji ter športno vzpodbujali in podpirali tekmovalce. Posebne čestitke pa si zaslužijo tudi vse predstavnice kluba, ki so v tem delu tekmovalne sezone zbrale pogum za svoj prvi individualni nastop pred sodniki. Tekmovalna izkušnja na kotalkah je posebno doživetje, ki zahteva veliko vloženega truda, dobre volje, samodiscipline, poslušnosti, samozavesti in sodelovanja, zato so v klubu ponosni na čisto vse svoje varovanke, ki vestno trenirajo pod taktirko strokovnega kadra. V klubu se zavedajo pomembnosti kakovostnih treningov in pozitivnega vzdušja, zato vedno poskrbijo, da se njihove članice med samim trenažnim procesom počutijo dobro in samozavestno in da znajo pri doseganju zastavljenih ciljev tudi uživati.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

 

 

Tagi