Vrhunski 29. Pokal Pirueta in še petkrat zmagovalni oder na državnem prvenstvu

Kotalkarski klub Pirueta Domžale je v minulem vikendu z izjemnimi rezultati na državnem prvenstvu zaključil zelo uspešen prvi del tekmovalne sezone 2023. Z državnega prvenstva so tekmovalke odšle s tremi zlatimi, eno srebrno in eno bronasto kolajno.

A gremo lepo po vrsti. V prvih spomladanskih tekmovalnih preizkušnjah za Pokal Slovenije so kotalkarice kluba Pirueta Domžale nanizale številna odličja v zelo močni konkurenci in hkrati prebile led ter zagrizle v novo sezono. Nato je 17. in 18. junija na drsališču v Športnem parku Domžale potekal že 29. Pokal Pirueta, prav tako pomembno tekmovanje za Pokal Slovenije, ki ga vsako leto priredi domači klub za umetnostno kotalkanje. Ob veliki udeležbi kotalkaric z vse Slovenije in ob prvovrstni organizaciji je dogodek potekal v zelo živahnem in navijaškem vzdušju. Dekleta domačega kluba so se tudi letos neverjetno izkazala, in sicer so si prikotalkala kar 4 zlate in eno bronasto medaljo.

Na najvišjih stopničkah so stale začetnica Uma Križnar, mlajša deklica Aliana Vutkovič, kadetinja Taja Cerar in članica Ludmila Ailen Bruno, na tretje mesto pa se je povzpela kadetinja Klara Kaplan. Tudi ostale tekmovalke kluba so se odlično odrezale in posegale po visokih uvrstitvah, to so Mija Gorjup, Katarina Hribar, Gaja Zalesnik, Julija Kavčič, Triša Škof, Tiana Klemenc, Izabela Deisinger, Maruša Ožbolt, Eva Kokelj, Ajda Hudoklin in Neja Grčar. Zahvala ob tem gre vsem, ki so nudili pomoč pri organizaciji ter športno vzpodbujali in podpirali tekmovalce.

Najbolj napeta letošnja preizkušnja na slovenskih tleh pa je potekala 1. in 2. julija v Renčah pri Novi Gorici, kjer se je odvijalo državno prvenstvo 2023 pod okriljem Zveze kotalkarskih športov Slovenije. Na njem so zablestele tri Piruetke: mlajša deklica Aliana Vutkovič, ki je po dveh zmagah iz lanske sezone ubranila oba naslova državne prvakinje. Znova je zmagala v prostem kotalkanju in v obveznih likih ter si tako zagotovila dve novi zlati medalji. Odlično je šlo tudi kadetinji Taji Cerar, ki je bila znova absolutno nepremagljiva v disciplini obveznih likov, v prostem kotalkanju pa se je okitila z bronom. Izjemna je bila še Ludmila Ailen Bruno, ki je v kategoriji članic postala državna podprvakinja v prostem kotalkanju. Bravo dekleta, navdušile ste z zvrhano mero borbenosti in vztrajnosti.

In še ena odlična novica. Letos so se članice KK Pirueta v široki zasedbi pomerile tudi v mednarodni konkurenci na zahtevnem tekmovanju v Italiji. Sodelovale so na 23. mednarodnem turnirju Gioni 2023 v Trstu, ki se je odvijal od 2. do 4. junija. Z uspešnimi nastopi in veliko pozitivne energije so praktično vse posegle po najvišjih mestih. Čestitke vsem predanim umetnostnim kotalkaricam, ki so se skozi celotno leto trudile na treningih. Zdaj pa kratke počitnice in potem novim zmagam naproti. Dobimo se že avgusta na drsališču v Domžalah, ko bo med drugim potekal tudi tečaj umetnostnega kotalkanja. Če želite, da bi vaš otrok znal kotalkati kot naše Piruetke, se nam pri zabavnem učenju prvin pridružite od 28. do 31. avgusta, vsak dan od 18. do 19. ure. Tečaj bo potekal brezplačno pod strokovnim vodstvom naših trenerjev. Prijavite se in pridite, imeli se bomo super.

A ne samo to, v klubu boste dobili priložnost, da vaš otrok v prihodnosti zablesti tudi na mednarodnem kotalkarskem prizorišču, kajti v Sloveniji je umetnostno kotalkanje res manj številčen šport, v tujini pa dosega široko prepoznavnost.

Dolgoletno delo in izobraževanja tako doma kot v tujini so domžalski Pirueti prinesli prepotrebne izkušnje in znanja, s pomočjo katerih svoje varovanke vzgajajo v tekmovalke svetovnega kova. Izjemno ponosni so na dejstvo, da njihove članice vrhunske rezultate dosegajo v kategorijah, kjer je konkurenca najmočnejša in najštevilčnejša. Poleg tega imajo kar nekaj obetavnih članic slovenske reprezentance, ki zelo uspešno in ponosno zastopajo barve Slovenije na evropskem in svetovnem področju.

In prav odlični rezultati v evropskem in svetovnem merilu pod okriljem svetovne kotalkarske zveze so tisti, ki največ štejejo in jih ni lahko doseči. Udeležba in dobre uvrstitve na največjih svetovnih tekmovanjih pa so že vrsto let tudi primarni cilj Piruetinih trenerjev.

Med njimi je tudi trenerka z licenco svetovne kotalkarske zveze, s kakršno se lahko pohvalijo samo najkvalitetnejši slovenski klubi, med njimi so poleg KK Piruete še trije klubi iz Primorske.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

 

Tagi