Veterani dvigali uteži na Dunaju

Mednarodni turnir v olimpijskem dviganju uteži za veterane je letos potekal na Dunaju. Gre za mednarodno tekmovanje z več kot 50 letno tradicijo in se ga udeležujejo tekmovalke in tekmovalci iz Italije, Avstrije, Slovenije, Madžarske in Bosne in Hercegovine. Za slovensko reprezentanco sta tekmovala tudi dolgoletna člana Težkoatletskega kluba Domžale Rajko Bevk in Štefan Dominko.

Štefan Dominko je v svoji starostni kategoriji pri telesni teži 90 kg z zelo dobrim rezultatom 99 kg v potegu in 123 kg v sunku osvojil izvrstno tretje mesto. S tem rezultatom je že tudi dosegel normo za prihodnje evropsko prvenstvo. Štefan je član Težkoatletskega kluba Domžale 28 let, še vedno pa nastopa tudi v članski konkurenci, saj je z rezultati še povsem konkurenčen mlajšim tekmovalcem. V zadnjem obdobju trenira po programu magistra kineziologije Anžeta Kosmača, kar se je kaj kmalu opazilo tudi pri tehnični izvedbi dvigov.

Izkazal se je tudi Rajko Bevk (na tekmi je tehtal 64 kg), ki je v potegu zmogel 30 kg v sunku pa 40 kg. V svoji starostni kategoriji je zasedel zelo dobro 6. mesto. Rajko je sicer z dobrimi 74 leti najstarejši slovenski dvigovalec uteži, član TAK Domžale pa je že več kot 50 let. Izvrstna pripravljenost pa mu še vedno omogoča vožnjo s težkim motociklom, na katere se v sezoni vozi na treninge v Domžale.

Oba sta po tekmi izrazila zadovoljstvo z doseženimi rezultati, vendar pa že pogledujeta proti naslednjim tekmovanjem. Eno izmed takšnih bo Novoletni turnir, ki bo zadnja tekma v letošnjem letu slovenskega prvenstva.

Avtor: V.O.; Foto: V.O.

 

Tagi