Vaterpolo turnir KamTiGaDam je uspel!

V soboto, 31. julija 2021, se je odvil tradicionalni že četrti turnir z zvenečim naslovom KamTiGaDam.

Zadnji dan v juliju je potekal vaterpolski turnir KamTiGaDam v kamniškem bazenu Pod skalo. Glavna organizatorja turnirja Gašper Žurbi in Martin Stele sta ob pomoči še številnih ljubiteljev vaterpola pripravila odlično prireditev.

Še enkrat se je pokazalo, da če kamniški uporabniki bazena nimajo celoletnih pogojev za treniranje, so pa kamniški vaterpolisti najboljši organizatorji dogodkov, ki privabijo odlične vaterpoliste in njihove podpornike.

Osrednji dogodek je bilo tekmovanje v vaterpolu. Osem ekip se je v dveh skupinah najprej pomerilo v predtekmovanju. V skupini A se je sestavila tudi ekipa deklet, ki se je z dvema vaterpolistoma dostojno upirala drugim ekipam, ki tudi do deklet niso kazale nobenega popuščanja. Za krajši čas je sicer tekmovanje prekinila kratkotrajna nevihta, ki pa ni zmotila tekmovalnega ritma. V prvem polfinalu so POHANE BUČKE premagale ekipo MEŠANO NA ŽARU, v drugem je bila ekipa SALAMA BIN LADEN boljša od MAM SAM ENEGA.

Tretje mesto je na koncu pripadalo ekipi MAM SAM ENEGA, v velikem gorenjskem finalu je bila ekipa SALAMA BIN LADEN boljša od ekipe POHANE BUČKE. Vaterpolisti so sicer pobrali tudi priznanja za najboljše igralce. Za najboljšega golmana je bil razglašen Andraž Pušavec, prvi strelec turnirja je bil Jaša Kadivec, za MVP je bil razglašen Jan Justin.

Končne uvrstitve

1. SALAMA BIN LADEN
2. POHANE BUČKE
3. MAM SAM ENEGA
4. MEŠANO NA ŽARU

Poleg vaterpolskega turnirja so se udeleženci lahko preizkusi v spretnostnih izzivih kot je metanje žogice v lončke, metanje žoge v odprtino in najbolj obiskani “disciplini” metanje vrečk v luknjo.

Besedilo in foto: Aleksander Sokler

Tagi