Vaterpolisti Calcit Waterpolo z zmago suvereno odprli državno prvenstvo!

Kamniški vaterpolisti Calcit Waterpolo so v 1. krogu gostovali pri VD Koper 1958 in z gladko zmago 18 : 6 (4 : 1, 3 : 2, 5 : 1, 6 : 2) potrdili, da letos veljajo za enega od glavnih favoritov za naslov državnega prvaka.

Na tekmi je med vratnicami debitiral David Golob, ki se je izkazal z odličnimi obrambami. Med drugim je uspešno obranil 5-metrovko.

Začetek tekme so kamniški vaterpolisti začeli nekoliko slabše, vendar so se hitro zbrali in prvo četrtino dobili s 4 : 1. Po dokaj izenačeni drugi četrtini so dokončne upe na uspeh domačih vaterpolistov Kamničani pokopali v tretji četrtini z rezultatom 5 : 1.

V zadnji četrtini je dal prekaljeni trener Aleš Komelj možnost mlajšim igralcem, ki so več kot odlično zaključili tekmo.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Blaž Benkovič, Blaž Briški (1), David Golob (g), David Lukič, Gašper Žurbi, Kristijan Novak (1), Luka Sokler (3), Martin Stele (4), Matej Nastran (2), Rok Bergant (2), Sebastijan Novak (2), Tim Burger (3), Bor Peterlin. Ekipo je vodil Aleš Komelj.

Naslednjo tekmo bo Calcit Waterpolo igral v soboto 30. januarja proti AVK Triglav Kranj.

Tekst: Darko Homar, Aleksander Sokler; Foto: arhiv Calcit Waterpolo

 

Tagi