V turški Sakaryi uspešni slovenski reprezentanje v olimpijskem krosu z gorskimi kolesi

V petek, 12. avgusta 2022, je v poznih popoldanskih urah v Turčiji, potekala tekma Horse class kategorije. Na štartu so bili štirje slovenski predstavniki, ki so se odlično izkazali. Skupaj so domov prinesli čez 200 točk in s tem izpolnili cilje, ki so si jih pred odpravo zadali. 

V ženski kategoriji so nastopile Tanja Žakelj, Domžalčanka Vita Movrin in Maruša Naglič. Tanja je zaključila z zmago, Vita na tretjem mestu, Maruša pa je kljub težavam z menjalnikom vztrajala in si priborila 10. mesto. Vsa tri dekleta zbirajo točke za prihajajoče olimpijske igre, tokratni izkupiček točk pa jih bo po lestvici postavil še višje.

“Zelo sem zadovoljna s celotnim potekom odprave in izkupičkom dirke. Po krajšem premoru od dirk sem se tako vrnila v tekmovalni ritem in se že veselim naslednjih dirk – evropskega in svetovnega prvenstva ter zaključne dirke za svetovni pokal,” je po tekmovanju, ki ga je zaključila z zmago povedala Tanja Žakelj.

V moški kategoriji, ki je bila sicer nekoliko številčnejša, pa so imeli na startu žal samo Roka Nagliča. Rok je odpeljal dobro dirko in si na koncu priboril 10. mesto in pridobil nove pomembne točke.

Odpravo je v zadnjem trenutku prevzel Jakob Smolnikar, ki se mu za podporo in pomoč, vsi reprezentantje zahvaljujejo.

Miha Ulčar; Foto: Kolesarska zveza Slovenije

Tagi