V TAK Domžale začeli spomladanski del sezone

V nedeljo 20. februarja 2022, se je pričel drugi del sezone ekipnega državnega prvenstva v dviganju uteži. Jesenski del se je za domžalsko ekipo dobro izšel, saj so kot vodeči na lestvici prezimili s 170 sinclair točkami pred KDU Olimpijo. Zimski premor pa ni trajal prav dolgo. Težkoatletski klub Domžale je tokrat gostil CF Ljubljana in KDU Jeklo. Le nekaj dni pred tekmo sta dva člana prve ekipe sporočila, da zaradi službenih oziroma karantenskih razlogov ne bosta mogla tekmovati. Priložnost za nastop se je tako ponudila najboljšemu mladincu v klubu Roku Orešku, ki jo je izvrstno izkoristil in upravičil zaupanje trenerja.

Za TAK Domžale so nastopili Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 123 kg, v sunku pa kar 160 kg. Zelo blizu je bil tudi poizkusu državnega rekorda na 165 kg. V potegu se je z osebnim rekordom izkazal Ihanec Gregor Šnajder s 120 kg. Sunil je 140 kg, nad glavo je sicer dvignil 150 kg, vendar je zaradi rahlega premika z roko, sodnik zamahnil z rdečim loparčkom (neveljaven dvig). Mesec januar in februar sta za redoljubne študente naporna meseca in to se je na rezultatu nekoliko poznalo Timu Mušiču. V potegu je dvignil 105 kg, v sunku pa 130 kg, kar je še vedno povsem spodoben rezultat, bo pa v spomladanskem delu sezone zagotovo le še krepil pripravljenost. Zanesljiv je bil tudi Valentin Orešek, ki je zmogel vseh šest dvigov, v potegu 100 kg in v sunku 120 kg. Petra Pavlič zmagovalka Novoletnega turnirja je čez premor zadržala dobro pripravljenost, poteg 74 kg, sunek 93 kg. Posebej pa se je izkazal mladinec Rok Orešek, ki je tako v potegu, sunku in olimpijskem biatlonu izboljšal osebne rekorde. V potegu je dvignil 85 kg, v sunku pa dosegel mejnik 100 kg za skupnih 185 kg. Skupen rezultat je znašal 1365 točk in tako so pred KDU Olimpijo, ki je gostovala v Kranju še povečali prednost, ki sedaj znaša že prek 300 točk. Lepa prednost, ki dejansko znaša 150 točk, saj se v finalu lige zadnja tekma šteje dvojno.

Rok Orešek se po tekmovanju ni trudil skriti zadovoljstva: »Ravno na zadnji dan starega leta sem na treningu popravil osebni rekord v sunku na 97 kg. Poskušal sem še na 100 kg, ki sem jih naložil na rame vendar mi je zaključnem delu nekoliko zmanjkalo moči. Skoraj dva meseca treningov, kjer sem še nekoliko izpilil tehniko, sta se poznala v tolikšni meri, da mi je tudi s pomočjo spodbujanja moštvenih kolegic in kolegov uspelo dvigniti 100 kg. Tudi poteg ni bil nič slabši saj sem s 85 kg, ravno tako popravil osebni rekord.«

Večkratni državni rekorder Anže Kosmač je že tretjič zaporedoma na tekmi sunil 160 kg, kar kaže na izvrstno pripravljenost: »V potegu sem dvigal precej rezervirano, v določenem položaju pri potegu čutim ramo in nisem želel ničesar tvegati, saj imamo lepo prednost. V sunku nimam teh težav, zato sem lahko dvigal brez zavor. Na 165 kg sem prišel bližje kot na zadnji tekmi, tako, da je napredek gotovo viden, v fazi sunka od ramen imam gotovo zadosti moči. Glavna težava je prvi del, torej nalog, ko bom zmogel ta del, naprej načeloma ne bi smelo biti večjih težav, saj sem s stojal sunil že 170 kg.«

TAK Domžale bo v marcu gostoval v Mariboru pri klubu Level up. Še prej pa bodo odpotovali v Medulin na priprave, kjer bodo krepili moč za nove uspehe.

V.O.

www.tak-domzale.si
FB: Težkoatletski klub Domžale
Instagram: takdomwl

 

Tagi