V petem nizu le strle odpor Novogoričank

Med tednom so kamniške odbojkarice v srednjeevropski ligi v Zagrebu premagale Dinamo in osvojile prvo mesto po rednem delu srednjeevropske lige. Na prvem mestu so tudi v domačem prvenstvu, v katerem še niso izgubile, izgubile pa so le tri nize. Prvega so jim odvzele prav Novogoričanke, ki so bile v petem krogu prvega dela državnega prvenstva boljše v uvodnem nizu, drugega Koprčanke v 10. krogu, tretjega pa v prejšnjem krogu Šempetranke.

Že v uvodu prvega niza so domače odbojkarice po dveh zaporednih blokih Žane Godec in Tie Koren povedle s 6:1, po polminutnem odmoru Bruna Najdiča pa so Kamničanke hitro ulovile priključek. Andjelka Radišković je z dvema zaporednima točkama svojo ekipo približala na točko zaostanka (8:9). Za polminutni odmor se je takrat odločil domači trener, Vasja Samec Lipicer, njegove varovanke pa so na servis Ane Žigon dosegle kar šest zaporednih točk za vodstvo s 16:9. Visokega vodstva niso zapravile, tudi po zaslugi lastnih napak kamniške ekipe. Prvi niz je končala Godec.

Drugi niz so bolje začele kamniške odbojkarice, ki so z blokom Lare Rituper povedle z 2:0, po napadu Maše Pucelj s 5:2. Novogoričanke so po novih dveh napak gostij izenačile na 7:7, toda na servis Sare Najdič so jim Kamničanke pobegnile za štiri točke (11:7), po bloku Pucljeve že za šest (18:12). Čeprav so do konca niza naredile pet lastnih napak, njihova zmaga v drugem nizu ni bila ogrožena. Neja Čižman je z asom poskrbela za prvo zaključno žogo, drugo je nato izkoristila Pucljeva.

V tretjem nizu so Kamničanke še vodile s 7:6, nato pa so Novogoričanke na servis Žane Zdovc Sporer pobegnile za pet točk (14:9), po asu Korenove pa že za osem (18:10). Domače odbojkarice so prevladovale v vseh elementih igre, z blokom Zdovc Sporer pa so bile prve, ki so aktualnim državnim prvakinjam v letošnji sezoni v eni tekmi odvzele dva niza.

Na sredini četrtega niza so novogoriške odbojkarice po vodstvu Kamničank s 13:11 (v bloku je bila uspešna Rituperjeva) dosegle zaporedne točke. Z dvema točkama prednosti so vodile tudi še pri izidu 18:16, toda po dveh asih Najdičeve in napadu Pucljeve so do dveh točk prednosti prišle gostje (20:18). Novogoričanke so se s točko Zdovc Sporer še približale na točko zaostanka (20:21), vendar je bila to njihova zadnja točka v tem nizu, ki sta ga z blokoma končali Rituperjeva in Pucljeva.

O zmagovalkah dvoboja je tako odločal peti niz, ki ga Kamničanke v letošnji sezoni v domačem prvenstvu še niso igrale. Ob menjavi strani so po asu Naje Boise vodile z 8:5, vendar so domače odbojkarice z blokom Polone Frelih prišle na točko zaostanka (9:10). Obetala se je izenačena končnica, vendar je Rituperjeva z novima blokoma Kamničankam zagotovila tri zaključne žoge. Po napaki domače ekipe so izkoristile drugo.

Odbojkarice Calcit Volleyja so v četrtem krogu modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagala GEN-I Volley s 3:2 (-20, 19, -14, 20, 12). V prihodnjem krogu bodo v sredo, 31. januarja, ob 17.30 gostile Novo KBM Branik.

GEN-I Volley – Calcit Volley 2:3 (20, -19, 14, -20, -12)
Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štukelj, gledalcev 100.

GEN-I Volley: Koren 7, Haejin (L), San. Damjanović, Frelih 15, Vulić (L), Ašćerić, Godec 19, Zdovc Sporer 16, Blažič, Sas. Damjanović, Makuc, Mohorič 3, Žigon 5, Podbršček. Trener: Vasja Samec Lipicer.

Calcit Volley: Rituper 14, Gorjup, Radišković 17, Šen 3, Najdič, Hutinski, Boisa 5, Charuk 8, Grubišić Čabo (L), Pucelj 26, Čižman 2, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi