V Lukovici se je začela motoristična sezona

Le malo za tem, ko na plano pokukajo zvončki in trobentice, se na naših cestah ob toplem in suhem vremenu pojavijo motoristi. A zavedati se morajo, da še preden sedejo na motor, je treba pregledati motor in sebe pripraviti na vožnjo z motorjem. Zagotovo je priprava pomemben del varne vožnje motorja, saj se z njo v začetku motoristične sezone spopadejo tudi policisti na motorjih.

Prvo tekmovanje v vožnji z motorji trial bodo potekala že v juniju v Lukovici. Na pobudo Ines Pezić Pregrad, predsednice Komisije za ženske v moto športu, so se v soboto, 23. marca 2024, ponovno zbrali vozniki in voznice triala na poligonu pri Avto Kveder v Lukovici. Poleg osnovnih začetnih korakov spoznavanja vožnje in utrjevanja le te so se tokrat udeleženci in udeleženke, seznanili tudi s pravili oziroma ocenjevanjem voženj.

Tomaž Andrejka član AMD Lukovica, ki vodi tudi tekmovanja v Lukovici, je tokrat razložil, kje vse se naredijo napake in koliko kazenskih točk prinesejo. Poleg razlage o delu in ocenjevanju sodnikov je vse udeležence povabil na tekmovanje v trialu v Lukovico v čim večji udeležbi, kajti s kilometri in izkušnjami se pride tudi do mesta državnih prvakov.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi