V Kamniku so se pomerili Robin Hoodi

Že vrsto let decembra v Kamniku poteka tekmovanje lokostrelcev za dvoranski pokal Kamnika, ki ga organizira Lokostrelski klub Kamnik. V nedeljo, 18. decembra 2022, v Športni dvorani Kamnik zbralo okoli 170 tekmovalcev iz vse Slovenije. Lokostrelke in lokostrelci so tekmovali v 34 kategorijah, od mlajših od 13 let do starejših nad 50 let.

Tekmovanja je se udeležilo 17 članov kamniškega kluba, saj je bil del tekmovalcev na pripravah. Kljub okrnjeni sestavi so domačini posegli po najboljših odličjih.

Med tekmovalci z ukrivljenim lokom sta med deklicami, mlajšimi do 15 let, prvo in drugo mesto zasedli Iza Vinkovič in Zoja Ivana Ribič, ki sta prehiteli Zarjo Mahnič iz LK Ankaran. Tudi med dečki, mlajšimi od 15 let, je bil zmagovalec domači Samo Vrbec pred Urbanom Gostišo iz TKD Sovica in Vitom Dukovčičem iz LK Paradoks. V sedmerico najboljših so se uvrstili tudi Urban Šimenc, Lin Movern Lukše in Jaka Gnivdovec. Oskar Gnidovec iz LK Kamnik je zmagal med mlajšimi od 18 let pred Anejem Bahorjem iz LK Paradoks in Žanom Tortičem iz ŠD VLR Vilijem. Lara Ošap je med mlajšimi od 18 let zasegla 3. mesto za Nežo Nanut iz LK Ankaran in Leo Blažič iz LK Gorica. Med deseterico so se uvrstile še Zala Koncilja, Alja Perovšek in Pia Zabret Verbole, Urša Aleksandra Bergant pa je bila 13. Med članicami sta prvo in drugo mesto zasedli Teja Slana in Teja Habjan iz LK Kamnik pred Uršo Dornik iz LK Maribor, med člani pa je prav tako zmagal domačin Denis Pavlič pred Miho Šimencem iz LK Dolenjske Toplice in Francijem Ferjančičem iz LK Budanje.

Med tekmovalci z golim lokom je med člani Andrej Resnik pristal na 4. mestu, Martin Gostinčar pa na 16. mestu. Med starejšimi od 50 let je domačinka Andreja Voler prišla do bronaste medalje, za Sergejo Gošar iz DL Dravograd in Barbaro Obreza iz LK MINS Postojna.

Več fotografij je dostopnih na FB profilu Lokostrelskega kluba Kamnik

Avtor: Patricija Verbole; Foto: Miro Hrkalovič

 

Tagi