V Kamniku poteka mednarodni lokostrelski Veronikin pokal

Danes, ob 8. uri zjutraj je svoja vrata uradno odprl Veronikin pokal powered by I feel Slovenia, ki se ga udeležuje skoraj 300 lokostrelcev iz 33 držav.

Tekmovanja se tako udeležujejo tudi lokostrelci iz Trinidad Tobaga, Združenih Arabskih Emiratov, Portugalske, najmočneje pa so zastopane ekipe Nemčije, Italije, Poljske, ki so poleg slovenskih lokostrelcev tudi največji favoriti za odličja. Letos tekmuje 178 moških in 130 žensk v različnih kategorijah in ekipno.

“Veronikin pokal powered by I feel Slovenia je največje mednarodno lokostrelsko tekmovanje v Sloveniji in v okoliškem evropskem prostoru. Šteje za lokostrelsko svetovno rang lestvico (World Ranking). Posebnost je, da traja le 3 tekmovalne dni, saj običajno taka tekmovanja trajajo po 5 ali 6 dni. Tujce privlači predvsem nizka cena startnine in namestitve, vsekakor pa veliko vlogo igra razgled na čudovite Kamniško-savinjske Alpe,” je o tem velikem tekmovanju povedala Sanda Jerman iz Lokostrelskega kluba Kamnik.

Znani so ekipni finalisti v kategoriji ukrivljeni lok

V nedeljo se bosta v idiličnem okolju Arboretuma Volčji potok, tako ženska kakor moška slovenska ekipa potegovali za zlato medaljo v kategoriji ukrivljeni lok.

Slovenke se bodo za zlato medaljo borile proti Poljakinjam in sicer ob 11.30 uri. Za bronasto medaljo pa se bodo pomerile članice ekip Avstrije in Velike Britanije ob 11.10 uri.

Člani moških ekip v kategoriji ukrivljeni lok Francije in Luksemburga se bodo ob 11.50 uri potegovali za bron, Slovenski fantje pa se bodo ob 12.10 uri pomerili z ekipo Hrvaške, za zlato.

Mešane ekipe v kategorijah ukrivljeni in sestavljeni lok, pa se bodo še do večera potegovale za nedeljski finale.

Posamezniki v različnih kategorija se bodo v soboto pomerili na stadionu v Mekinjah, finala pa bodo potekala v nedeljo v Arboretuma Volčji potok.

Podrobnejši program si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Podrobnejše rezultati si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Miro Hrlaković

Tagi