V februarju tri pomembne plavalne tekme

Plavalci plavalnega kluba Calcit Kamnik opravljajo še zadnje intenzivne treninge pred tremi zelo pomembnimi tekmami katere se bodo zvrstile v februarju 2024.

Najpomembnejša in prav gotovo najbolj odmevna bo svetovno prvenstvo v Dohi med 29.1 in 8.2.2024. Svetovnega prvenstva se bo udeležil Kamničan Nik Peterlin, kjer bo zastopal slovensko plavalno reprezentanco v daljinskem plavanju na odprtih vodah.

Tekma bo potekala v tamkajšnjem pristanišču. Nik in njegova konkurenca pa se bodo pomerili v disciplini 10 kilometrov. Nika bo v Dohi spremljal njegov trener Miha Potočnik.

Podrobnosti o tekmovanju lahko preberete tukaj

Prvi februarski konec tedna bo v Mariboru potekalo Zimsko moštveno in posamično prvenstvo Slovenije v kategoriji kadetov in mladincev 2024. Zimsko državno prvenstvo poteka v bazenu na razdalji 25 m, tekmovalci pa morajo za nastop doseči minimalni kriteriji. Nastopilo bo 10 Calcitovih plavalcev.

Podrobnejše informacije so dostopne na spletni strani www.plavalna-zveza.si

Teden dni kasneje od 9.2. do 11.2.2024 bo v Kopru potekalo Zimsko moštveno in posamično prvenstvo Slovenije v kategoriji ml. dečkov, ml. deklic in dečkov in deklic 2024. Prav tako, je potrebno za nastop na tem prvenstvu doseči minimalni kriterij na predhodnih tekmovanjih. In tudi Calcitovi plavalci se bodo udeležili prvenstva v Kopru.

Plavalkam in plavalcem želimo čim boljše odplavane čase. Želimo, da ujamejo val do zmage.

Nik Peterlin na eni od mednarodnih tekem v daljinskem plavanju na Madeiri in urnik nastopa v Dohi, Foto: Plavalni klub Calcit Kamnik

Avtor: Matjaž Spruk; Foto: Plavalni klub Calcit Kamnik

 

Tagi