V Domžalah znova spremljali vrhunski mladinski tenis

26. Slovenia junior open 2021

Med 22. in 29. avgustom smo v Domžalah znova spremljali vrhunski mladinski tenis, saj je potekal že 26. Slovenian junior open, ki ga prireja Teniški klub Domžale v soorganizaciji Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Gre za ITF turnir, ki šteje za točke za svetovno mladinsko jakostno lestvico do 18 let.

Turnir četrtega ranga se je začel v nedeljo, 22. avgusta, s kvalifikacijami, preko katerega se je na glavni turnir uvrstilo 64 deklet in 64 fantov, med njimi številni predstavniki slovenskih klubov. Turnir je na teniških igriščih v Športnem parku Domžale potekal vse do nedelje, 29. avgusta, ko sta bila na sporedu finala posamezno in dvojic.

V kategoriji posamezno sta 26. Slovenian junior opna 2021 osvojila Američanka Lara Smejkal, ki je v finalu premagala Madžarko Panno Bartha in Čeh Filip Apltauer, ki je v finalu premagal Hrvata Ivana Šodana. V moški kategoriji sta v dvojicah slavila Slovenca Nejc Škorjanc in Nik Mikovič, ki sta v finalu premagala Hrvata Ivana Šodana in Rusa Danila Sarksiana, v ženski kategoriji pa sta slavili Poljakinji Olivii Bergler in Zuzanni Frankowska, ki sta premagali slovaško-češki dvojec Emo Tothovo in Lucie Urbanovo.

V dvojicah sta slavila Slovenca Nejc Škorjanc in Nik Mikovič. Na fotografiji z direktorjem turnirja Igorjem Ogrincem.

Direktor turnirja Igor Ogrinc je za naš portal povedal, da so tako z udeležbo, predstavami in tudi samo organizacijo turnirja izredno zadovoljni. Se pa ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem pokroviteljem, ki so jim omogočili izvedbo turnirja:

OBČINA DOMZALE – ZAVOD ZA ŠPORT DOMŽALE – TENIŠKI KLUB DOMŽALE – TIKT D.O.O. – B&M KOCKA D.N.O. – GLASO D.O.O. – TTR D.O.O. – ROKS & W D.O.O. – EMI D.O.O. – BOŠTJAN KAVČIČ-MONTE – KOPIRNICA JOC COPY; JOŽE JANEŽIČ S.P. – M. TRANS D.O.O.

Miha Ulčar; Foto: Teniški klub Domžale

Tagi