V Domžalah so igrali štrbunk

V Domžalah se je v soboto, 15. oktobra 2022 v dvorani balinišča na Količevem zbralo rekordno število ekip, ki so se pomerile v vse bolj priljubljeni igri – štrbunk. Gre za preprosto zabavno družabno igro, pri kateri se z metanjem vrečk na leseno ploščo zbirajo točke. Igra v Ameriki in Evropi dosega vse večjo prepoznavnost, v številnih državah pa se že ustanavljajo lige.

Gre za preprosto zabavno družabno igro, pri kateri se z metanjem vrečk na leseno ploščo, zbirajo točke. V igri zmaga ekipa, ki prva zbere 21 točk.

Društvo iz Kamnika je organiziralo turnir, kjer se je na listi prijav zbralo kar 29 ekip. Veliko jih je prišlo z avtobusi iz štajerske, med njimi je bil tudi Andreas, predsednik štrbunk kluba iz Maribora, ki je pripeljal kar 5 ekip s spremljevalci. Prispele so tudi ekipe iz Portoroža, Kočevja, Turjaka, Celja ter iz Ljubljane. Organizatorji so ekipe pričakali s kavo in zajtrkom,

Glede na vedno večje število tekmovalcev, ki iz tekme v tekmo dviguje kvaliteto tekmovanja in širijo priljubljenost igre štrbunk po slovenskih mestih, so organizatorji za tokratni dogodek pripravili kar 8 tekmovalnih prizorišč.

Po urejenih formalnostih, so se ekipe na stezah pokritega balinišča začele pomerjati med seboj. Začetnih 5 kol – po švicarskem načinu igranja poteka do igre “bunk”(kar pomeni, da se igra do 21 dobljenih točk) je nasledilo kosilo. Po prijetnem druženju in klepetanju, je sistem igranja tekmovalce razvrstil po rezultatih, čemur je sledilo tekmovanje na izpadanje.

Bilo je veliko presenečenj, saj so ponekod nižje uvrščene ekipe, kot za šalo premagovale po prvem delu višje rangirane ekipe. Več kot očitno je, da je bila na tekmovalnem prizorišču prisotna velika konkurenca.

V Polfinalu so igrale ekipe Mi2, Squashland iz Ljubljane, Dragan in Miha iz Kamnika ter Marko in Miha iz Ljubljane. Končno zmago je tudi tokrat domov odnesla ekipa Squashlanda iz Ljubljane. Goran in Miha iz ekipe Squashland nista dovolila nobenega presenečenja in v velikem finalu premagala ekipo Mi2. Tretje mesto sta osvojila Miha in Marko, nehvaležno 4. mesto pa ekipa Kamniška velikana, katero sta zastopala Miha in Dragan.

Zahvala gre članom balinarskega kluba, ki so na svojem igrišču dovolili izvedbo dogodka, ter sponzorju dogodka, podjetju STV global d.o.o.

Petra Petravič: Foto: Društvo Zaživi življenje

Tagi