V Domžalah potekal mednarodni turnir v flag footballu – Jungle Bowl 2022

Minuli vikend (29. in 30. oktobra) se je v Domžalah odvijal mednarodni turnir v flag footballu – Jungle Bowl 2022. Na njem je sodelovalo okoli 150 športnikov v dveh kategorijah (moški in ženski) iz šestih evropskih držav.

V izjemno lepem in toplem vremenu, boljšega si ne bi mogli želeti, smo v domžalskem športnem parku spremljali 34 tekem v dveh igralnih dneh. To je bil tudi daleč največji dogodek v organizaciji našega domačega kluba Domžale Tigers.

Sobotni dan je bil namenjen spoznavanju ekip v predtekmovalnih tekmah, ki so služile za izhodišče pred boji za končne uvrstitve. Direktni uvrstitvi v polfinale sta si v moški kategoriji zagotovili ekipi Domžale Tigers in Refoli Trieste, v ženski pa Domžale Tigers in Amstetten Thunder.

V skupinskem delu je nastopilo po pet moštev v obeh kategorijah, zato so si preostala tri moštva morala priigrati preostali vozovnici v dodatnih tekmah. Največ znanja sta pokazali ekipi Helsinki Mummelines in Wild Hogs/Miners v ženski ter Ortona Ronin in združena ekipa Velenje Black Miners in Sailors du Grand Large v moški kategoriji.

V nedeljo so nas tako čakale še zadnje tekme, kljub prijateljskemu turnirju prežete z veliko športno tekmovalnega naboja. V moški kategoriji se je domača ekipa Tigrov predstavila kot dominanten nasprotnik in tako v polfinalu kot v finalu skupaj v obrambi dopustila le en touchdown, med tem ko jih je sama v napadu dosegla kar 11. S tem je zasluženo osvojila naslov najboljšega v džungli.

V ženski kategoriji smo v finalu spremljali ponovitev letošnjega dvoboja za 3. mesto avstrijskega državnega prvenstva (FLL) med domačinkami in avstrijsko ekipo – Amstetten Thunder. Po zanimivi finalni tekmi, ki je potekala v izjemnem vzdušju na tribunah, je tako kot v moški tudi v ženski kategoriji slavila domača ekipa Tigric in s tem zaokrožila izjemno uspešen vikend domačega kluba.

Omenimo še športnike, ki so turnir končali kot najbolj koristni igralci:

Moški:

  • MVP napada: Žan Mrzlikar, Domžale Tigers
  • MVP obrambe: Bor Černe, Domžale Tigers

Ženske:

  • MVP napada: Magdalena Helm, Amstetten Thunder
  • MVP obrambe: Sara Koncilija, Wild Hogs / Miners

Po odigranih 34 tekmah v dveh igralnih dneh smo tako dobili naslednji končni vrstni red.

Moški:

1. Domžale Tigers
2. Velenje Black Miners / Sailors du Grand Large
3. Ortona Ronin
4. Refoli Trieste
5. Ajdovščina Gladiators

Ženske:

  1. Domžale Tigers
  2.  Amstetten Thunder
  3. Helsinki Mummelines
  4. Wild Hogs / Miners
  5. Flag Academy Trieste

Zagotovo se bo tudi v letu 2023 Jungle Bowl vrnil v Domžale, verjamemo, da še boljši in še večji kot letos.

Avtor: Matija Klančar; Foto: Andrej Kuhelj

 

Tagi