V Domžalah poteka 25. Slovenian junior open 2020

S kvalifikacijami, ki so potekale v nedeljo, 27. in ponedeljek, 28. septembra 2020, se je na teniških igriščih v Športnem parku Domžale pričel 25. Slovenian junior open 2020, ki ga v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale prireja Teniški klub Domžale. ITF turnir, ki šteje za točke za svetovno mladinsko jakostno lestvico do 18 let, bo potekal vse do sobote, 3. oktobra, ko bo na sporedu finale posamezno in dvojic.

Na glavnem turnirju, ki je potekal v torek, 29. septembra 2020, je nastopilo 15. slovenskih teniških igralk in 14. slovenskih teniških igralcev. V drugo kolo, ki bo na sporedu danes, se je uvrstilo 5 deklet in 12 fantov, zaradi česar se bo danes odvilo kar nekaj slovenskih obračunov med fanti, kar tudi pomeni, da se bo v četrtfinale uvrstilo več naših predstavnikov.

V konkurenci dvojic je kot pripravo za mladinski Roland Garros nastopila tudi odlična domžalska teniška igralka Pia Lovrič, ki je v paru z Mašo Viriant ugnala nasprotnici Jamar Ulo in Evo Woydt (Avstrija) z 6:0 in 6:0. Tekmo si je ogledal tudi Fed Cup selektor Andrej Kraševec, ki je Pii zaželel srečo na Roland Garrosu.

Miha Ulčar; Foto: Teniški klub Domžale

Tagi