V Domžalah gostili državno prvenstvo v Sankukai karateju za mladince in člane

Sankukai karate klub Domžale, ki bo drugo leto praznoval 50-letnico delovanja, je v soboto, 13. maja 2023, v telovadnici OŠ Venclja Perka gostil državno prvenstvo v športnih borbah za mladince in člane v absolutni kategoriji, ki je potekalo v organizaciji Sankukai karate zveze Slovenije.

Vstopnice za državno prvenstvo si je več kot štirideset tekmovalcev priborilo na predhodnih pokalnih tekmah. V nadaljnje tekmovanje oziroma v finalne borbe se je na predtekmovanju kvalificiralo štirinajst mladincev in petnajst članov, ki prihajajo iz devetih klubov iz cele Slovenije. Kar nekaj članov se redno udeležuje tudi svetovnih prvenstev (WKC), kjer se redno uvrščajo na oder za zmagovalce.

Tekmovanje je odprl podpredsednik Sankukai karate zveze Slovenije Dean Levačič. Sicer so tekmovanje med odmori s prikazom različnih karate tehnik popestrili številni karateisti, dogodek je povezovala Ajda Sokler.

Med člani je postal državni prvak Dean Levačič, ki je bil v ponovitvi zadnjega finala tokrat boljši od brata Sama. Med mladinci, ki so zastopali domači klub, je na najvišjo stopničko stopil Anže Žalec, na tretjo je stopil Patrick Basarič Blagus.

“Tekmovalci ste nas navdušili s prikazanimi borbami, zame ste vsi zmagovalci, ki ste se danes udeležili tekmovanja, saj verjamem, da ste pokazali svoj maksimum. Hvala tudi organizatorjem in sodnikom, ter številnim gledalcem za športno navijanje. Sezono bomo sicer zaključili s tradicionalno Letno karate šolo v Umagu, kjer nas bo letos rekordno več kot štiristo,” je ob zaključku povedal Darko Kotar, predsednik KK Domžale, ki klub vodi že 35-let.

Kategorija Člani absolutno

1. Dean Levačič
2. Samo Levačič
3. Žan Dežman in Mihael Borštnik

Kategorija Mladinci absolutno

1. Anže Žalec
2. Jon Borštnik
3. Patrick Basarič Blagus in Rok Hočevar

Avtor: Aleksander Sokler

 

Tagi