V dobri uri v polfinale državnega prvenstva

Calcit Volley

Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi četrtfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh premagali domači Alpacem Kanal s 3:0 (20, 14, 16). Kamničani so tudi v prvi tekmi zmagali s 3:0 (22, 13, 15) in bodo v polfinalu igrali proti i-Vent Mariboru. V nedeljo, ob 20. uri, jih v dvorani Bonifika v Kopru čaka finalna tekma pokala Slovenije. Tudi tu bodo njihov nasprotnik Mariborčani.

Alpacem Kanal – Calcit Volley  0:3 (-20, -14, -16)
Kanal – Športna dvorana Kanal, gledalcev 100, sodnika: Pevc, Todorović.

Alpacem Kanal: Kodrič 1, Stajanovič 2, Cafuta 3, Jakovac 1, Karnel, Godnič 4, Kavčič, Maretič, G. Okroglič (L), Blazsovics 6, Vrtovec 11, Ranc 8. Trener: Rok Knafelc.
Calcit Volley: Planinšič, Vinkovič 5, Lazar 1, Klobučar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 6, J. Okroglič 4, Mitrašinović 9, Brunet 10, Oman, Bakonji 1, Dulčev 6, Pavlovič 11. Trener: Mladen Kašić.

Kamniški odbojkarji so po nedeljski zmagi v finalu srednjeevropske lige, ko so s 3:1 bili boljši od Mariborčanov, tudi v Kanalu prikazali dobro igro in niti v enem trenutku njihova zmaga ni bila vprašljiva. Trener Mladen Kašić je priložnost za igro ponudil vsem zdravim igralcem, tako da je lahko odpočil tudi nosilce igre, ki so se mu oddolžili s pravo energijo, kar je dobra napoved za nedeljski finalni obračun pokala Slovenije v Kopru. Omeniti velja kar štirinajst blokov kamniške ekipe.

V začetku uvodnega niza so Kamničani po svoji lastni napaki zaostajali za tri točke (3:6), toda po bloku Uroša Nikolića je že na šesti točki sledilo izenačenje, po novem bloku, tokrat Jureta Okrogliča, pa so povedli z 8:7. Do sredine niza smo nato videli izenačeno tekmo, v kateri sta se ekipi menjavali v vodstvu, do odločitve pa je prišlo na servis Lazara Bruneta, ki je svojo ekipo popeljal do šestih točk prednosti. Zadnjo točko za sedem zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih je z blokom dosegel Tomislav Mitrašinović, tretjo pa je nato zaključil Okroglič.

V drugem nizu so domači odbojkarji vodili le enkrat, ko je bil v napadu uspešen Peter Blazsovics za 5:4, vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po bloku Nikolića je bilo že 6:5 za Kamničane. Na šesti točki je bilo zadnje izenačenje v drugem nizu, niz pa je bil odločen na servis Nikolića, ko je Calcit Volley vodstvo z 9:7 spremenil v prednost desetih točk (17:7). Zadnjo točko v drugem nizu so Kamničani dosegli po napaki domače ekipe.

Domači odbojkarji so se vdali v usodo, Kamničani pa so nadaljevali z zbrano igro. V začetku niza je bil v napadu učinkovit Dimitar Dulčev in po njegovi točki je bilo 6:2, po asu Bruneta pa 14:9. Kanalci so se sicer še približali na tri točke zaostanka (13:16), vendar je bilo po novi točki Dulčeva že 20:14 za kamniško ekipo, ki je s tremi zaporednimi točkami, predzadnjo je z blokom dosegel Jan Klobučar, zadnjo pa z asom Dina Vinkoviča prišla do zanesljive zmage.

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi