V derbiju kola je Calcit Waterpolo z zadnjim napadom podaril zmago Kranjčanom

Kot smo v zadnjih tekmah že navajeni, je tudi tokrat odločala končnica. Calcit Waterpolo je moral priznati poraz proti AVK Triglav z rezultatom 9 : 7 (3 : 2, 4 : 2, 0 : 2, 2 : 1).

Prvi so povedli Kamničani, nato pa so Kranjčani kaznovali neučinkovitost Calcita in ob polčasu imeli varno razliko treh zadetkov.

Calcit se ni predal in se je v tretji četrtini približal zgolj na gol zaostanka. Z nepopustljivo igro obeh ekip se je zaključek tekme prevesil v napeto končnico, kjer ni manjkalo grobe igre.

Zaključno žogo za izenačenje je imela kamniška ekipa, vendar je namesto gola Calcita, kranjska ekipa zaključila z golom v protinapadu in zasluženo zmagala.

Pri kranjskih gostiteljih velja pohvaliti Jana Justina, ki je dal kar šest golov, pri naših pa kar celo ekipo, ki se je borila do konca.

»Med tekmo smo naredili veliko napak, ki jih je nasprotnik realiziral, sami pa žal nismo dali gola v ključnih trenutkih tekme«, je dejal trener Calcita Aleš Komelj.

Za CALCIT WATERPOLO so igrali: Blaž Benkovič, Blaž Briški (2), Gašper Žurbi (g), Jošt Čarni, Kristijan Novak, Luka Sokler, Lukas Z. Gligorovski (1), Martin Stele (1), Matej Nastran (2), Rok Bergant (1), Sebastijan Novak, Tilen Leskovec in Urban Benkovič. Trener Aleš Komelj.

Naslednjo tekmo bo Calcit Waterpolo igral proti VK Ljubljana Slovan.

Lestvica: VD Calcit Kamnik in AVK Triglav Kranj 15, VK Ljubljana Slovan 6, AVK Branik Maribor 3 in VD Koper 1958 0.

Besedilo in foto: Aleksander Sokler

Tagi