V derbi z ACH Volleyjem po zmagi nad Sobočani s prvega mesta

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga modre skupine Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (20, 21, 18). V sredo, 31. januarja, ob 20. uri, bo v prihodnjem krogu v Kamniku gostoval ACH Volley.

Calcit Volley – Panvita Pomgrad  3:0 (20, 21, 18)
Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 70, sodnika: Klinar, Pevc.

Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 2, Lazar 4, Karadža Pevc, Košenina (L), Nikolić 6, Okroglič 9, Mitrašinović, Brunet 13, Bakonji, Oman, Dulčev 10, Pavlović 7. Trener: Mladen Kašić.
Panvita Pomgrad: Rajnar 2, Doda 5, Šormaz 12, Drvarič, Vrabl, Suhadolnik 5, Legen 3, Bedrač 2, Novak (L), Mirković 13. Trener: Dejan Fujs.

V svoji peti tekmi v tednu dni so se kamniški odbojkarji prvič v letošnji sezoni predstavili svojim navijačem. Sobočane so v letošnji sezoni dvakrat že premagali, boljši pa so bili tudi v njihovi tretji medsebojni tekmi. Zanjo so potrebovali dobro uro igre, boljši pa so bili v vseh elementih igre. Predvsem so prevladovali v napadu, saj je bil njihov izkoristek 64-odstoten, gostova pa 46-odstoten.

Sobočani so v prvem nizu prvi prišli do dveh točk prednosti, ko je bil v napadu uspešen Leonardo Doda (4:2), Uroš Nikolić je izenačil na 4:4. Po napaki domačinov so gostje še enkrat imeli dve točki prednosti (6:4), a spet ne za dolgo, kajti že na šesti točki je sledilo novo izenačenje. Do vodstva so domači odbojkarji prišli tudi z malce sreče, ko se je žoga od Alena Košenine odbila v polje gostov, že v naslednjem napadu pa je prvega asa za Kamničane dosegel Uroš Planinšič. Tudi v nadaljevanju so bili kamniški odbojkarji nevarnejši na servisu in po novem asu, tokrat Jureta Okrogliča so gostom pobegnili za šest točk (20:14). Visoke prednosti niso več izpustili iz rok, niz pa je končal bolgarski korektor Dimitar Dulčev, ki se je danes prvič predstavil kamniškim gledalcem.

Tudi v drugem nizu so bili domači odbojkarji tisti, ki so bolj pritiskali s servisom. Na četrti točki je bilo zadnje izenačenje v drugem nizu, kajti po asu Okrogliča so domačini povedli z 8:4, po dobrem servisu Uroša Pavlovića in bloku Uroša Nikolića pa že s 16:10. Soboški odbojkarji se po polminutnem odmoru še niso sprijaznili s porazom, saj so gostje prišli le še na dve točki (20:22) zaostanka, uspešen je bil Stefan Mirković, čeprav so Kamničani vodili že z 22:17. Njihov nalet je zaustavil Dulčev, za prvo zaključno žogo od treh pa je poskrbel Okroglič. Z blokom je niz končal Luka Lazar.

V tretjem nizu so odbojkarji Calcit Volleyja prvi prišli do dveh točk prednosti, po napadu Nikolića pa tudi prvi do treh (11:8), vendar so gostje po asu Nika Legna poskrbeli za zanimivo nadaljevanje niza, saj so se domačinom približali na točko zaostanka (14:15). Za nekoliko mirnejši vstop v končnico niza je na servis Okrogliča poskrbel Brunet (20:17), ki je dosegel točko tudi za vodstvo z 22:18. S tem je bil odpor gostom dokončno zlomljen, do konca niza niso več dosegli točke. Tako kot v drugem nizu, je tudi v tretjem, zadnjo točko dosegel Lazar. Tokrat z asom.

Izjava po tekmi

Mladen Kašić, trener Calcit Volleyja: »Zadovoljen sem, da smo tekmo odigrali resno, brez podcenjevanja, sicer s kakšno napako več v bloku, do česar je prišlo v trenutkih, ko smo bili premalo agresivni. Z Brunetom smo bili ves čas nevarni na servisu, igralci so se držali dogovora. Nekoliko se še pozna, da je Dulčev novinec v ekipi, želi vse narediti brez napake, zato je včasih preveč napet, ampak tudi to se bo v nadaljevanju sezone izboljšalo. Vsekakor je to dobra najava za sredino tekmo z ACH Volleyjem. Če bomo želeli končnico začeti s prvega mesta, bo vsaka tekma v modri skupini zelo pomembna.«

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi