Uspešen začetek Težkoatletskega kluba Domžale

Po zimskem premoru se je nadaljevalo ekipno državno prvenstvo v olimpijskem dviganju uteži. V goste je prispela KDU Olimpija, ki je hkrati tudi najresnejši konkurent za naslov ekipnih državnih prvakov.

Za Težkoatlekski klub Domžale so nastopili: Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 135 kg. To je bil tudi njegov najboljši rezultat v potegu v zadnjem letu, ter samo dva kilograma manj od osebnega rekorda. V sunku je začel z zanesljivimi 155 kg. V želji po skupnem rezultatu 300 kg v biatlonu je poskusil na 165 kg in le malo je manjkalo za uspešen dvig. Kljub temu je že v uvodu pokazal, da je v izvrstni pripravljenosti, ki jo bo tekom sezone še stopnjeval.

Jernej Orešek je v potegu zmogel 116 kg v sunku pa 126 kg. Blaž Peterka je postavil osebne rekorde tako v potegu s 115 kg, v sunku s 143 kg in tudi olimpijskem biatlonu. Tudi Urban Repanšek je v potegu zmogel osebni rekord s 102 kg, v sunku pa okroglimi 140 kg. Na tekmi je nastopil tudi Štefan Dominko, ki je dolga leta dvigal za Tak Domžale.

Štefan Dominko. (Foto: Težkoatletski klub Domžale)

Po nekaj letnem premoru je ponovno nastopil v slovenski ligi. Z reultatom 95 kg v potegu in 110 kg v sunku je pokazal, da pri skoraj 47 letih še zmore konkurirati mnogo mlajšim tekmovalec. Poleg tega je trenutno najstarejši temovalec, ki nastopa v slovenskem ekipnem državnem prvesntvu

Za TAK Domžale so nastopili še Tim Mušič 100 kg+130 kg, Rok Orešek 80 kg+90 kg, Che Fei Long 60 kg+65 kg in Aljaž Schlaimer 53 kg+50 kg.

Tim Mušič. (Foto: Težkoatletski klub Domžale)

Tudi na strani gostov je bilo kar nekaj tekmovalcev, ki so izvedli izredne dvige. Jure Škedelj se je v potegu izkazal s 137 kg, v sunku pa s 165 kg, kar je na koncu celo zadostovalo za najboljši točkovni rezultat tekmovanja.

Urban Repanšek je bil po tekmovanju več kot zadovoljen: » V potegu sem prvič dvignil več kot 100 kg, dva kilograma sta soliden napredek preko zime. V sunku sem presenetil samega sebe, saj sem osebni rekord popravil za kar 5 kg. Veselim se že naslednjih tekem.« Tudi Blaž Peterka je izboljšal vse osebne rekorde: »Poteg je šel že na ogrevanju zelo dobro. Na 115 kg sem čutil še nekaj rezerve, vendar sem raje izbral kakšen kilogram manj, poleg tega je 115 kg na pol okrogla številka. Zelo sem zadovljen tudi s 143 kg v sunku.« 

Che Fei Long. ((Foto: Težkoatletski klub Domžale)

Pred nadaljevanjem sezone se bo ekipa v začetku marca še podala na tradicionalne priprave v Medulin, kjer jih čakajo naporni treningi v sicer odličnih pogojih.

Avtor: V.O.

 

Tagi