Uspehi plesalcev Plesnega kluba Šinšin

Minuli teden so se na svetovnem prventvu v modernih tekmovalnih plesih na Poljskem borili tudi hip hoparji kluba Šinšin, ki so tekmovali v disciplini show street dance. Vzporedno s prvenstvom je potekal tudi svetovni pokal v hip hopu, kamniški plesalci pa so odrezali več kot izvrstno.

Plesalke in plesalci kamniške plesne šole so dosegli izjemne rezultate:

  • 1. mesto Taja Žerjav in Aleksander Blejc v kategoriji SHOW STREET DUO mlajši mladinci.
  • 2. mesto Teja Zore in Lia Marolt v kategoriji HIP HOP DUO starejši mladinci.
  • 2. mesto Aleksander Blejc v kategoriji SHOW STREET SOLO mlajši mladinci.
  • 2. mesto Teja Zore in Lia Marolt v kategoriji SHOW STREET DUO starejši mladinci.
  • 3. mesto Erik Latić v kategoriji SHOW STREET SOLO otroci.
  • 7. mesto Zala Vrankar in Lucija Vehovec v kategoriji SHOW STREET SOLO mlajši mladinci in prav tako 7. mesto v disciplini hip hop mlajši mladinci.
  • 11. mesto Teja Zore v kategoriji SHOW STREET starejši mladinci.
3. mesto Erik Latić v kategoriji SHOW STREET SOLO otroci

Plesalci so z državnim prvenstvom zaključili konec meseca junija. Po zasluženih počitnicah so se avgusta vrnili v plesne dvorane. Trenerka in koreografinja Sandra Rožič jih je uspela odlično pripraviti za tekmo. Polni zagona in v perfektni formi so zavzeli oder svetovnega prvenstva na Poljskem. Ob tem bi se radi zahvalili staršem za podporo in bučno navijanje.

Plesalci se v prihodnjih tednih pripravljajo na svetovno prvenstvo v hip hopu. Tudi tu imamo pester nabor kvalificiranih plesalcev. Med drugimi se bo svetovnega prvenstva udeležila tudi hip hop mladinska formacija, ki je na državnem prvenstvi v hudi konkurenci zasedla 2. mesto.

2. mesto Teja Zore in Lia Marolt v kategoriji SHOW STREET DUO starejši mladinci

Želimo si čim boljših rezultatov in podporo s strani občine. Najbolj pa si želimo, da bi končno za tovrstne discipline, ki veljajo kot individualne, tudi v kamniški občini pripravili nagrade za posebne dosežke za formacije (kjer je udeleženih 24 plesalcev).

Za plesni klub Šinšin zapisala: Ana Medvešček; Foto: Plesni klub Šinšin

Tagi