Tudi v domačem prvenstvu nadaljevali zmagoviti niz iz Zagreba

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške doma premagali Fužinar SijhMetal s 3:0 (18, 17, 16). V četrtek, 22. februarja, bodo Kamničani, ob 19. uri, v četrtfinalu pokala Slovenije gostovali v Kanalu, v domačem prvenstvu pa jih dva dni pozneje čaka gostovanje v Murski Soboti pri Panviti Pomgradu.

Med tednom so kamniški odbojkarji na turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu premagali madžarsko ekipo MAV Elore-Foxconn in domačo Mladost ter s tem osvojili prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Z obema zmagama so tudi prekinili niz dveh zaporednih porazov v domačem prvenstvu, zaradi katerih so na prvenstveni lestvici za dve točki za vodilnim ACH Volleyjem. Dve točki za Ljubljančani so tudi po današnji tekmi z Ravenčani, čeprav so spet vpisali tri točke, toda uspešna je bila tudi ljubljanska ekipa na gostovanju v Kranju.

Prvi niz je bil izenačen do enajste točke, ko sta bili ekipi zadnjič skupaj, s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel Uroš Nikolić pa je domača ekipa povedla s 14:11. Ravenčani so se domačinom dvakrat še približali na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 12:14, do odločilne prednosti pa so Kamničani prišli po dveh zaporednih točkah Lazara Bruneta za vodstvo z 21:15. Gostje so se po visokem zaostanku sprijaznili s porazom, niz pa je končal Jure Okroglič.

V drugem nizu so domači odbojkarji z asom Bruneta, ki je bil nato uspešen še v napadu, že takoj na začetku Ravenčanom pobegnili za štiri točke (5:1). Čeprav so se jim z blokom Luke Vučetića gostje približali na dve točki zaostanka (5:7), je bilo to z njihove strani bolj ali manj vse v tem nizu, kajti po bloku Uroša Pavlovića je bilo 14:8 za Calcit Volley. Niz je bil dokončno odločen po asu Bernarda Bakonjija, ko so kamniški odbojkarji ohranili visoko prednost (22:15), vodstvo z 2:0 v nizih pa je potrdil Tomislav Mitrašinović.

Ravenski odbojkarji, ki jih vodi Aljoša Jemec, nekdanji trener ženske ekipe Calcit Volleyja, so v tretjem nizu po napaki domačih odbojkarjev vodili s 7:6, kar je bilo njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Do izida 15:13 so še sledili domači ekipi, ki je po uspešnem napadu Okrogliča prišla že do petih točk prednosti (18:13), v končnici pa so Kamničani na servis Nikolića dosegli štiri zaporedne točke. Tekma se je končala z lastno napako gostov.

IZJAVA PO TEKMI
Mladen Kašić, trener Calcit Volley: »Čeprav smo tekmo dobili s 3:0, nisem zadovoljen z našo igro. Delo nam je sicer olajšal Fužinar, ki v letošnji sezoni proti nam še ni igral tako slabo. Dobro, res je, da je bilo nekaj utrujenosti po turnirju srednjeevropske lige v Zagrebu, vendar to ne sme biti izgovor za slabšo predstavo. Če bi bila na drugi strani kakovostnejša ekipa, bi bili s takšnim pristopom v velikih težavah. Nezadovoljen sem zato, ker nismo sami sebe sposobni pripraviti do tega, da bi odigrali kolektivno tekmo. Kot trener v takšnih tekmah vidim priložnost, da pridobimo samozaupanje, ne pa, da osvojimo tri točke, kljub temu pa ostanemo nezadovoljni. V četrtek bomo morali prikazati boljšo igro, da v Kanalu v četrtfinalu pokala Slovenije ne bi slučajno prišli do kakšnega neugodnega presenečenja.«

Calcit Volley – Fužinar SijMetal  3:0 (18, 17, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100.

Calcit Volley: Planinšič 2, Vinkovič 2, Lazar 1, Karadža Pevc (L), Košenina (L), Nikolić 7, Okroglič 6, Mitrašinović 7, Brunet 15, Oman, Bakonji 3, Dulčev 6, Pavlović 4. Trener: Mladen Kašić.
Fužinar SijMetal: Pušnik 5, Križanič 4, Lednik, Robida 6, Stojanov 2, Libnik (L), Javornik 1, Vučetić 4, Plesec 8, Podričnik 2, Drevenšek, Zmagaj, Hribernik (L). Trener: Aljoša Jemec.

Avtor: Miha Štamcar; Foto: Klemen Brumec

Tagi