Tudi državne prvakinje v polnem pogonu

Nekaj dni po prvi moški ekipi Calcit Volleyja so priprave na novo sezono začele tudi aktualne štirikratne zaporedne državne prvakinje. Prve dni so trenirale pod vodstvom kondicijskega trenerja Gregorja Sobočana, zdaj je vajeti v svoje roke vzel Bruno Najdič, ki bo v novi sezoni vodil odbojkarice Calcit Volleyja. Kamničanke bodo v novi sezoni igrale tudi v ligi prvakinj. Domače tekme bodo igrale v ljubljanski dvorani Tivoli.

»Še vedno so to prvi treningi, ko se še privajamo drug na drugega, kar pa se delavnosti in prizadevnosti tiče, moram dekleta pohvaliti. Tudi te, ki so bile iz druge ekipe, tako da imamo dobro delovno vzdušje. Lahko rečem, da je začetek takšen, kakršen sem pričakoval,« je po prvem skupnem treningu, na katerem so bile od prve ekipe Sara Hutinski, Neja Čižman in Ula Gorjup, ki so že lani nosile kamniški dres, ter novinki Lara Rituper in Asja Šen. Vse druge, Maša Pucelj, Naja Boisa, Katja Banko in novinka Sara Najdič, so bile s slovensko reprezentanco na EP v Belgiji, v septembru jih čakajo še olimpijske kvalifikacije, medtem ko Andjelka Radišković z reprezentanco BiH igra na turnirju v Italiji. Prosto je še mesto korektorice.

»Odločili smo se, da ne bomo kupovali nekaj na silo. Potrebujemo korektorico, ki bo dodala plus ekipi, lahko je to izkušena odbojkarica ali pa mlajša, ki ima potencial, da raste skupaj z ekipo. Nekaj podobnega, kot je bila Neneh Sillah,« je o morebitnih novih igralkah dejal izkušeni Bruno Najdič, ki kot dolgoletni trener Nove KBM Branika odlično pozna situacijo v slovenski odbojki.

Dejstvo je, da bo začetek sezone za Kamničanke specifičen, kajti slovenske reprezentantke se bodo ekipi pridružile šele po olimpijskih kvalifikacijah, tako da jih v pripravljalnem obdobju ne bo z njimi. Na srečo so, z izjemo Najdičeve, vse lani že igrale za Calcit Volley.

»Pa ne samo to, takoj ko so v reprezentanci, pomeni, da imajo svojo kakovost in s te strani ne bo nobenih težav. Zagotovo se bodo vrnile v dobri telesni pripravljenosti, prav tako se ne bojim glede uigranosti. Nekoliko me skrbi le, da ko igralke pridejo po tako dolgem reprezentančnem obdobju, potrebujejo nekaj časa, da pridejo k sebi. Toda kot je, je, 7. oktobra nas čaka prva tekma v državnem prvenstvu in takrat bomo že morali biti v optimalni formi, da bomo v vseh tekmovanjih, ki nas čakajo, prikazali čim boljšo igro.«

Ker je veliko igralk odsotnih, Najdičeve varovanke še nekaj časa ne bodo igrale pripravljalnih tekem. Za zdaj je dogovorjen le turnir na Madžarskem, v Nyiregyhazi bodo 22. in 23. septembra, drugih tekem še nimajo dogovorjenih. Zagotovo pa bodo tudi v tej nepopolni zasedbi igrale še kakšno tekmo.

Ob obeh domačih tekmovanjih kamniško ekipo čaka še srednjeevropska liga in liga prvakinj. V Mevzi bo letos šest ekip, Calcit Volley, Nova KBM Branik, Mladost Zagreb, Dinamo Zagreb, avstrijski Linz, ki je tako kot madžarska Bekescsaba, lanskoletna zmagovalka, igral že lani. Tudi letos bo turnirski sistem tekmovanja, najboljše štiri ekipe po rednem delu pa čaka še končnica.

Prvi vrhunec sezone calcitovke čaka v oktobru, ko se bo začela liga prvakinj. Kot je znano, bodo igrale v skupini C, njihovi nasprotniki pa bodo turški Fenerbahče, poljski Lodž in nemški Potsdam. Skratka, same vrhunske ekipe.

»V ligi prvakinj tako ali tako ni lahkih nasprotnic in proti komurkoli bi igrali, nam ne bi bilo lahko. Ligo prvakinj moramo izkoristiti, ne glede na nasprotnice, da svojo igro dvignemo na čim višjo raven in da na vsaki tekmi napredujemo. Pomembno bo, da nobene ekipe ne bomo preveč spoštovali, predvsem pa se jih ne smemo bati. So pa to ekipe, ki so kakovostnejše od nas,« je o tekmah v ligi prvakinj dejal Najdič.

Ker kamniška športna dvorana ni primerna za tekme v ligi prvakinj, bodo odbojkarice Calcit Volleyja domače tekme igrale v ljubljanski dvorani Tivoli. Tako kot v sezoni 2015/16 in leto pozneje, ko so prvič igrale med najboljšimi evropskimi klubi.

Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi