Tudi Brulec in Purič ostajata v Calcit Volleyju

Po Mitji Gaspariniju in Janu Klobučarju, ki sta trenutno s slovensko reprezentanco na ligi narodov v Riminiju, sta zvestobo Calcit Volleyju za eno leto podaljšala tudi nekdanja občasna reprezentanta, Jan Brulec in Diko Purić. Za Brulca bo to že šesta sezona v kamniškem dresu, za Purića druga.

Napovedi, da bodo aktualni slovenski pokalni zmagovalci tudi v novi sezoni imeli močno zasedbo, se uresničujejo. Nekaj igralcev je že bilo pod pogodbo, Klemen Hribar, Miha Bregar, Martin Kosmina, Timotej Gal Kos, Žan Beravs, medtem ko sta jo Gasparini in Klobučar podaljšala že pred odhodom na veliko nagrado v Italiji. V teh dneh sta jo za eno leto podaljšala še odlični organizator igre, Jan Brulec in bloker Diko Purić.

»Že po koncu sezone smo se začeli pogovarjati o podaljšanju pogodbe, vendar je bilo v igri še nekaj možnosti, če se v Kamniku ne bi dogovorili. Bile so čisto realne, a smo se na koncu le dogovorili in mislim, da je tako tudi najboljše, saj v klubu ostaja tudi moja žena Olivera. Veseli me, da bo jedro ekipe ostalo, to bo zagotovo velik plus za nas. V lanski sezoni smo se kar dolgo lovili, nekateri so bili tudi poškodovani, tako da smo šele proti koncu sezone prikazali svoje prave igre. Za nami bo tako že ena skupna sezona, vsakdo od nas ve, kaj pričakovati drug od drugega, tako da nam bo, čeprav bo nov trener, s tega vidika veliko lažje,« je pred svojo šesto sezono v Calcit Volleyju povedal 28-letni Brulec, ki je vmes tri leta igral tudi za ACH Volley, svojo prvoligaško pot pa je začel v novomeški Krki.

Po odhodu Saše Štalekarja v grški Panathinaikos in Roka Jerončiča v italijansko Lube Civitanovo, je bilo za Kamničane zelo pomembno, da zadržijo vsaj enega blokerja iz lanske sezone. Zato so v vodstvu kluba toliko bolj zadovoljni, da bo 27-letni in 202 cm visoki Purić, ki je v Kamnik prišel lani, še najmanj eno leto nosil kamniški dres.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi