Tretje poglavje kotalkarskih priprav na Rogli: koristno, razgibano, nepozabno

Rogla z obilico svežega gorskega zraka je bila že tretje leto zapored prizorišče priprav športnikov in športnic domžalske Piruete, kluba za umetnostno kotalkanje in hitrostno rolanje, ki že vrsto let kroji kotalkarje visokega kova. Ker so pogoji za treniranje v športnem centru na tej slovenski destinaciji odlični, je trenerska ekipa Piruete tam za svoje nadobudne kotalkarje znova organizirala doživetij polno štiridnevno intenzivno treniranje, pri čemer pa, številnim in raznovrstnim vadbam navkljub, ni manjkalo medsebojnega druženja in zabave.

Priprave so potekale tik pred iztekom poletnih počitnic, od 26. do 29. avgusta v hotelu Rogla, med drugim tudi z namenom, da se člani kluba kar najbolje pripravijo na jesenski del tekmovalne sezone 2021. Motivacije za trdno delo tako ni manjkalo, že pred odhodom je celotna zasedba z velikim navdušenjem pričakovala priprave, nato pa super pogoje za treninge tudi dodobra izkoristila. Najobsežnejši del trenažnega procesa so namenili kotalkanju v pokriti dvorani, kjer niso bili odvisni od nepredvidljivega vremena in so nemoteno nadgrajevali znanja skokov, piruet in drugih veščin umetnostnega kotalkanja. Dodatno so pokrite dvorane koristili za delo na vzdržljivosti, moči, raztezanju in plesu.

Ker pa sta za vsak napredek v športu pomembna še prosti čas in sprostitev, ju je seveda predvidel tudi skrbno načrtovani urnik dejavnosti; med drugim je vključeval zabavno namakanje v hotelskem bazenu, kričeči spust po adrenalinskem sankališču Zlodejevo, sprehod po Poti med krošnjami in še en spust po toboganu z vrha omenjene poti. Kadar je sonce uspelo navreči nekaj toplih sončnih žarkov, pa so ulovili tudi kakšen smeha in pogovorov poln sprehod v okoliški naravi.

Po napornem in negotovem letu protikovidnih ukrepov, ki so na trenutke ovirali nemoteno treniranje mladih kotalkarskih upov, je bilo čudovito videti neobremenjene otroške ter najstniške obraze, kako uživajo v tej novi športni dogodivščini. Pozitivno vzdušje na Rogli, ki ga utrjuje močan športni duh, saj tja zahajajo številne kakovostne ekipe iz različnih športnih panog in držav, pa jih je še dodatno navdalo z motivacijo za prihajajoča tekmovanja. Dekleta si želijo znova poseči po dobrih rezultatih, kakršne so dosegle tudi že v spomladanskem tekmovalnem delu in na letošnjem državnem prvenstvu, ko so si prikotalkale pet naslovov državnih prvakinj, dvakrat srebro in enkrat bron.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

 

Tagi