Tomi Šmuc prva okrepitev Calcit Volleyja

Odbojkarji Calcit Volleyja, ki so s pokalnim naslovom končali letošnjo sezono, bodo novo, prvič v zgodovini kluba, začeli s športnim direktorjem. Pomembno vlogo v klubu bo opravljal Tomi Šmuc, ki se po 19 letih vrača v Kamnik.

»V novi sezoni bo v Calcit Volleyju dodano vrednost predstavljal športni direktor, Tomi Šmuc. Za zdaj je dogovorjeno, da bo skrbel le za moško ekipo, pozneje pa bomo videli, kako se bo zadeva razvijala. Šmuc bo skrbel za celoten nabor igralcev in trenerja, skupaj z njim bo tudi odgovarjal za rezultate,« je sporočil Gregor Hribar, predsednik kamniških odbojkarjev.

Tomi Šmuc, nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant v Calcit Volleyju ni novo ime, saj se je v začetku tega tisočletja s Kamničani veselil dveh naslovov državnih prvakov in enega pokalnega naslova, naslednje leto pa je kariero nadaljeval v nizozemskem Apeldoornu.

»Nekoliko sem bil presenečen, po drugi strani pa zelo počaščen, ko sem s strani kluba dobil ponudbo, da bi postal športni direktor. Čeprav v zadnjih letih nisem imel kakšne funkcije v odbojki, sem jo ves čas spremljal, tako da mi je tudi dobro znano, kaj se je v slovenski odbojki dogajalo. Tako da ne morem reči, da se podajam v nekaj novega, je pa res, da bo moja funkcija drugačna, kot je bila do zdaj,« je ob prihodu v klub dejal Šmuc, ki je bil pred šestimi leti trener v ACH Volleyju, pojasnil pa je tudi, kakšne bodo njegove naloge.

»Začel bom s prvo člansko ekipo, ki jo tudi bolje poznam, vodstvo kluba pa želi, da bi vzpostavil delo še pri mlajših selekcijah in potem tudi skrbel zanje. Seveda brez pomoči predsednika kluba Gregorja Hribarja ne bo šlo, ker gre za novo okolje, v kratkem bo tudi treba sestaviti ekipo in tu mi bo on zagotovo v podporo. V klubu ima pogodbo za prihodnje leto le nekaj igralcev, vsi ključni, s trenerjem Gregorjem Jerončičem na čelu, pa imajo možnost podaljšanja pogodbe ali prekinitve. Od zadnje tekme v sezoni je že kar nekaj časa, druge ekipe so na tem področju že aktivne, tako da bomo morali zasukati rokave in začeti pogovore tako z igralci, ki jih potečejo pogodbo, kot s trenerjem in drugimi kandidati, ki bi jih radi pripeljali v klub,« je še dejal Šmuc, ki je v svoji igralski karieri navduševal na mestu organizatorja igre, ob Calcit Volleyju in Apeldoornu, pa je igral še za Brezovico, kjer je začel svojo odbojkarsko pot, Olimpijo, Modeno, poljsko Zakso, Prvačino in ACH Volley.

Avtor: Calcit Volley Kamnik; Foto: www.cev.eu

 

Tagi