Težkoatletski klub Domžale z rekordom v jesenski del

Po sijajnem nastopu na mednarodnem turnirju Spartak v Subotici, kjer je Težkoatletski klub Domžale osvojil tretje mesto, se je nadaljevalo domače prvenstvo ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži. Spomladanski del so opravili z odliko, kjer so bili na prvem mestu pred večnim tekmecem KDU Olimpijo. V prvem krogu jesenskega dela sezone pa so gostili ekipo iz knežjega mesta. Za zanesljivo zmago in izdatno povečanje vodstva na lestvici, so poskrbeli z najboljšim rezultatom v 60. letni zgodovini kluba. S 1569 sinclair točkami (1516 starih sinclair točk) so dosegli tudi drugi najboljši rezultat v zgodovini, kjer na prvem mestu še vedno kraljuje ekipa KDU Olimpija. Na zadnji tekmi v letu 2017 so namreč dosegli rekord s 1535 sinclair točkami.

Za domače so nastopili Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 125 kg, v sunku pa kar 160 kg, Peter Dobnik (130 kg+155 kg), Blaž Peterka (120 kg+152 kg), Dominik Kozjek (120 kg+140 kg), Tilen Jasenc (110 kg+135 kg) in Jernej Orešek (110 kg+123 kg). Poleg članske ekipe so nastopili tudi mladinci in kadeti, Rok Orešek (86 kg+95 kg), Fei Long Che (65 kg+70 kg), Črt Turk Pintar (70 kg+ 85 kg) in Sani Rastoder (30 kg+40 kg). Izreden nastop je uspel tudi Petri Pavlič, ki je v potegu z 80 kg le za 2 kg zaostala za državnim rekordom v sunku pa je zanesljivo dvignila 93 kg.

Po tekmovanju je nekaj besed spregovoril Dominik Kozjek, ki se je ravno nekaj dni pred tekmovanjem po dveh letih vrnil iz Združenih držav, kjer je delal na eni izmed najprestižnejših svetovnih univerz Northwesteren University v Chicagu. »Pred odhodom sem bil prepričan, da bom rezultatsko nekoliko padel. Izkazalo se je ravno nasprotno, saj imajo v kampusu odlične pogoje tudi za trening olimpijskega dviganja uteži. Zelo sem vesel vrnitve v domovino in na tekmovalni oder.« Blaž Peterka je strnil nastop v besedah: »V sunku sem izboljšal rekord za kilogram, državno prvenstvo v oktobru pa bo vrhunec sezone«.

Ekipno državno prvenstvo se bo nadaljevalo po državnem prvenstvu za člane, ki bo v nedeljo 15. oktobra v dvorani Fakultete za šport v Ljubljani.

Avtor: V.O.; Foto: Težkoatletski klub Domžale

 

Tagi