Težkoatletski klub Domžale v finale s prvega mesta

V Kranju je potekalo zadnje kolo pred finalom ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži. Domači ŠD Level Up je gostil KDU IZTA iz Ljubljane, ŠD 300 iz Brezovice in Težkoatletski klub Domžale. Tudi v zadnjem krogu pred finalom so vodeči na lestvici TAK Domžale še nekoliko povečali prednost pred najbližjimi zasledovalci KDU Olimpijo iz Ljubljane.

Za TAK Domžale so nastopili Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 130 kg, v sunku pa 150 kg. V sunku je naloge delal le na moč, s čimer je postavil osebni rekord v tem elementu. Jernej Orešek je v potegu z odliko opravil vse tri dvige pri čemer je dvignil končnih 110 kg, v sunku pa 120 kg. Suvereno so dvigali še Valentin Orešek (80 kg+121 kg), Petra Pavlič (75 kg+94 kg), Rok Orešek (77 kg+97 kg), Tim Kralj (80 kg+100 kg ) krstni nastop pa je uspešno opravil Jošt Novak (70 kg +105 kg).

Na tekmo TAK Domžale tokrat ni prišel v popolni postavi saj je manjkal eden izmed najboljših tekmovalcev Tim Mušič. Poleg tega je Gregor Šnajder v poskusu osebnega rekorda v potegu na 121 kg nekoliko nesrečno ujel ročko z utežmi, tako da je zaradi akutne bolečine po nasvetu magistra kineziologije Anžeta Kosmača in magistrice zdravstvene nege Petre Pavlič preventivno izpustil disciplino sunek. Celovita zdravstvena oskrba kar med tekmovanjem. Prva tekma je na športni poti vsakega tekmovalca nekaj posebnega, tokrat je prvi nastop uspešno opravil Jošt Novak: »Anže Kosmač  moj trener je ocenil, da sem pripravljen za prvi nastop. Pred dvema tednoma sem s klubom imel priprave v Medulinu, kjer sem še dodatno popravil tehniko. Nekaj treme je bilo prisotne predvsem pri prvem dvigu potem je bilo vse lažje«. Spomladanski del sezone je tako v polnem zamahu in že čez dva tedna bo v Kranju državno prvenstvo za kadete, mladince in študente.

Avtor: V.O.; Foto: Težkoatletski klub Domžale

Tagi