Težkoatletski klub Domžale uspešno začel sezono

Pričela se je nova sezona ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganja uteži. Po mednarodnem tekmovanju v Srbiji konec avgusta je TAK Domžale kot aktualni državni prvak tokrat gostoval v knežjem mestu pri CF Celje.

Najboljši tekmovalec na tekmi je bil ponovno Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 130 kg v sunku pa 155 kg. To je bil celo njegov najboljši poteg na tekmovanju letos. Zelo se je izkazal Gregor Šnajder iz Ihana. V potegu je zmogel 110 kg, v sunku pa kar 145 kg s čimer je popravil osebni rekord na tekmi. Blaž Peterka je dvigal brezhibno saj je bil uspešen v vseh šestih poskusih (100 kg+120 kg). Zanesljiv je bil tudi Jernej Orešek (110 kg+ 120 kg) in najmlajši Rok Orešek (80 kg + 85 kg). Petra Pavlič je bila  suverena v sunku s 93 kg. Skupno je tako TAK Domžale dosegel 1328 sinclair točk, kar pomeni lep obet pred nadaljevanjem sezone.

Eden izmed najbolj zadovoljnih tekmovalcev je bil gotovo mladi Ihanec Gregor Šnajder: »V potegu sem skoraj povsem izpolni svoja pričakovanja, le malo mi je zmanjkalo za 115 kg. V sunku je šlo res dobro, sicer sem začel nekoliko rezervirano na 130 kg v prvem poskusu. Dobro vzdušje v ekipi pa mi je dalo precej potrebnega tekmovalnega naboja za osebni rekord 145 kg v sunku. Veselim se naslednjih tekem, z Anžetom Kosmačem s katerim načrtujeva treninge, nameravava stopnjevati pripravljenost do novembra, ko bo na sporedu državno prvenstvo za posameznike.«

V prihodnjem krogu bo Težkoatletski klub Domžale gostoval v prestolnici pri CF Ljubljana.

Avtor: V.O.; Foto: Težkoatletski klub Domžale

Tagi