Težkoatletski klub Domžale uspešen tudi v drugem krogu

V drugem krogu ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži je Težkoatletski klub Domžale gostoval v prestolnici pri CF Ljubljana. Po dobrem začetku v prvem kolu, je Težkoatletski klub Domžale v drugem krogu prišel z okrepljeno ekipo, kar se je precej poznalo tudi na skupnem rezultatu.

Najboljši tekmovalec na tekmi je bil ponovno Anže Kosmač, ki je pokazal zelo dobro pripravljenost pred prihajajočim državnim prvenstvom za člane. V potegu je dvignil 130 kg, v sunku pa je s 160 kg izenačil osebni rekord. Osebni rekord v sunku 146 kg je že na drugi tekmi zapored dvignil Gregor Šnajder, zelo blizu je bil tudi okroglim 150 kg. V potegu je zmogel 110 kg. Tim Mušič je v potegu dvignil 110 kg, v sunku pa 140 kg. Nastopili so tudi bratje Orešek. Valentin (95 kg+120 kg), Jernej (100 kg+110 kg) in Rok (80 kg+85 kg). Petra Pavlič je v potegu dvignila 81 kg kar bi pomenilo državni rekord, v kolikor ji sodnik ne bi razveljavil dviga zaradi rahlega premika z roko. V sunku je dvignila 93 kg. Skupaj so tako zbrali 1385 točk, kar je skoraj 60 točk več kot v prvem kolu. Druga ekipa na tekmi ŠD Nitro je dosegla 1048 točk, pred KDU Izta in domačimi CF Ljubljana. Po dveh tekmah kaže, da se bo za naslov prvaka kot to veleva tradicija ponovno bil boj med TAK Domžale in KDU Olimpijo.

Anže Kosmač je bil po tekmi vidno zadovoljen: »Pripravljenost zanesljivo stopnjujem, v potegu imam še precej rezerve, tudi 135 kg je bilo zelo blizu. Že zadnji treningi so nakazovali, da sem za sunek dobro pripravljen, nedavno sem tako iz stojal sunil 170 kg. Vedel sem, da v kolikor bom izvedel nalog, bom imel v sunku z ramen nekoliko lažje delo.« Predsednik kluba Ivan Peterca je pohvalno ocenil celotno ekipo: »Napredek v primerjavi s prvim krogom je dobro viden, pozna se tudi bližajoče državno prvenstvo za člane in članice, za katerega se v klubu že resno pripravljamo.« Še pred državnim prvenstvom, ki bo letos v Kranju, pa bo TAK Domžale odpotoval na mednarodni turnir v Sombor.

Avtor: V.O.; Foto: CF Ljubljana

Tagi