Težkoatletski klub Domžale uspešen na državnem prvenstvu!

V dvorani Fakultete za šport v Ljubljani je pod okriljem Zveze olimpijskega dviganja uteži potekalo državno prvenstvo za člane in članice v olimpijskem dviganju uteži. Gre za največje domače tekmovanje, zato je bilo lepo videti polno dvorano gledalcev, ki so lahko videli najmočnejše športnike v državi.

Za Težkoatletski klub Domžale je v kategoriji do 55 kg nastopil najmlajši član 15 letni Kevin Orešek, ki se je izkazal z lepimi dvigi. V potegu je dvignil 25 kg, v sunku pa 31 kg, kar je je bilo dovolj za srebrno kolajno. V kategoriji do 73 kg je svoj prvi nastop uspešno opravil Che Feilong. V potegu je dvignil 57 kg, v sunku pa 62 kg, to je pomenilo zelo dobro 4. mesto. V kategorij do 81 kg so nastopili kar trije domžalčani. Jernej Orešek je z rezultatom 110 kg+ 123 kg, osvojil naslov državnega podprvaka. Rok Orešek 90 kg + 95 kg je z osebnim rekordom v potegu in dobro tehniko zasedel 5. mesto, Blaž Kozjek 60 kg +75 kg, ki se je tudi izkazal z lepo tehniko pa 6. mesto. V kategoriji do 89 kg je bronasto medaljo osvojil Tim Mušič z zelo dobrim rezultatom 115 kg + 140 kg. V kategoriji do 96 kg je naslov državnega prvaka prepričljivo osvojil Anže Kosmač 130 kg + 160 kg. V kategotiji do 102 kg, ki bi jih lahko rekli tudi domžalska kategorija so kar štirje nastopili iz TAK Domžale in zasedli prva štiri mesta. Državni prvak je postal Peter Dobnik 133 kg + 160 kg, drugi je bil Urban Repanšek 95 kg + 135 kg, tretji Aleš Oberč 95 kg + 120 kg, četrti pa Tim Kralj z osebnimi rekordi 76 kg + 98 kg. V super težki kategorij se je drugega mesta veselil Aljaž Shlaimer 45 kg + 50 kg.

Petra Pavlič je po reprezentančnem nastopu v Turčiji (kjer je zasedla zelo dobro 4. mesto), prispela pozno zvečer na brniško letališče. Že naslednji dan zgodaj zjutraj je imela nastop v kategoriji do 64 kg, kjer je z rezultatom 68 kg + 93 kg osvojila naslov državne prvakinje.

Predsednik kluba Ivan Peterca je po tekmovanju povedal: »Devet medalj na državnem prvenstvu je zelo dober dosežek, veseli me, da tudi nekateri mlajši tekmovalci že prihajajo v ospredje. Priprave, za državno prvenstvo na Reki so se izkazale za uspešne, kmalu pa načrtujemo že naslednje. Čestitam vsem nastopajočim, kot tudi organizatorju.«

S tem je končana letošnja sezona olimpijskega dviganja uteži, morda pa bodo v TAK Domžale pripravili le še manjše interno tekmovanje, kjer se bodo merili v različnih specialnih dvigih moči.

Avtor: V.O.M; Foto: TAK Domžale

Tagi