Težkoatletski klub Domžale tretji v Vojvodini

Konec meseca avgusta Spartak iz Subotice tradicionalno organizira mednarodni turnir olimpijskega dviganja uteži. Brez dvoma gre za najmočnejše klubsko tekmovanje olimpijskega dviganja uteži na Balkanu, ki ima poleg tega tudi dolgo tradicijo, tokratni je bil namreč že 37. po vrsti. Kot edini klub iz Slovenije se je na posebno povabilo organizatorja tekmovanja udeležil tudi Težkoatletski klub Domžale.

Za Težkoatletski klub Domžale so nastopili trije mladinci: Aljaž Schlaimer, ki je v potegu popravil osebni rekord s 60 kg, ter tudi v sunku s 75 kg. Osebne rekorde je izboljšal tudi Črt Turk Pintar, poteg 65 kg in sunek 80 kg. Zelo dobro je tekmoval Rok Orešek, poteg 85 kg in sunek 90 kg. Med člani sta nastopila Jernej Orešek 105 kg+117 kg in Anže Kosmač 120 kg+150 kg. Skupno so zasedli odlično tretje mesto! O kakovosti tekmovanja priča nastop madžarskega orjaka Petra Nagya, sicer trikratnega udeleženca olimpijskih iger v supertežki kategoriji, ki je prejel tudi pokal za najboljšega posameznika turnirja. Zmagala je domača ekipa Spartak iz Subotice.

Mladi 16 letni Črt Turk Pintar je po tekmovanju povedal: »To je bila moja prva mednarodna tekma v tujini. Poleti smo vseskozi trenirali tako, da sem bil samo nekaj dni na morju. Vesel sem, da sem že pred začetkom sezone v domačem prvenstvu popravil osebne rekorde. Mislim, da imamo v klubu odlične trenerje za kadete in mladince, zaradi česar tudi lepo napredujemo. V klubu je kar nekaj mojih vrstnikov, kar nas še dodatno spodbuja pri treningih.«

V domačem prvenstvu se bo sezona hitro nadaljevala, saj bo že 10. septembra obračun na gostovanju v Celju, kjer bo TAK Domžale odšel v polni pripravljenosti. Obeta  se namreč tesen boj vse do zadnje tekme za naslov ekipnih državnih prvakov s KDU Olimpijo iz Ljubljane.

Avtor: Valentin Orešek; Foto: KDT Spartak

Tagi