Težkoatletski klub Domžale tretji na mednarodnem tekmovanju, Petri Pavlič pokal za najboljšo tekmovalko

Proti koncu poletja ekipa Težkoatletskega kluba Domžale tradicionalno odpotuje na mednarodno tekmovanje v Subotico, ki ga vsako leto organizira tamkajšnji Špartak iz Subotice. Vojvodinski klub je zadnja leta trdno na mestu najmočnejšega kluba v Srbiji, samo tekmovanje pa velja za najodličnejše v državi. Letošnji turnir je bil že 35. po vrsti, udeležilo pa se ga je prek 40 tekmovalcev in tekmovalk. To je bila tudi prva tekma po poletnem premoru in hkrati tudi uvod v jesenski del sezone.

Ekipo TAK Domžale je več kot dostojno zastopal najboljši slovenski dvigovalec Anže Kosmač, ki pa je imel pred tokratnim tekmovanjem obilo smole. Ravno nekaj dni pred odhodom na tekmovanje je namreč staknil neugodno zastrupitev s hrano, ki mu je pobrala precej moči. Tekmovanje je otvoril z zanesljivimi 120 kg v potegu, zelo blizu pa je bil tudi poskusu na 127 kg. V sunku je še zmogel 145 kg, vendar pa je se nato v nadaljevanju dobro videlo da mu je diareja pobrala preveč moči v nogah saj po uspešnem nalogu 152 kg ni mogel vstati iz počepa. Izreden nastop je ponovno uspel Ihancu Timu Mušiču. Že v potegu je izenačil osebni rekord na 115 kg. V drugem delu tekmovanja (sunek) pa smo lahko uživali v enem izmed najbolj neverjetnih nastopov kakšnega tekmovalca iz TAK Domžale na mednarodnem tekmovanju. Že na ogrevanju za sunek je spodaj podpisani pisec članka zapazil Timovo izredno moč, vendar pa je zaradi oddaljenosti zmotno sodil, da je Tim nalagal visoko 130 kg,  v resnici pa se je poigraval s 140 kg! Že v drugem poskusu je izenačil osebni rekord na 150 kg, v zadnjem poskusu pa je napadel državni rekord v kategoriji do 89 kg. Namesto 157 kg kar bi bilo dovolj za državni rekord, se je kot ljubitelj okroglih številk spoprijel s kar 160 kg! Nalog je bil brezhiben nato pa mu je le malo zmanjkalo nekaj centimetrov višine v sunku. Dvorana je bila na nogah in požel je bučne odzive za hraber nastop. Jernej Orešek je v potegu dvignil spodobnih 107 kg, v sunku pa 120 kg, kar je bilo dovolj za zagotovitev tretjega mesta ekipi. Na tekmovanju sta nastopila tudi njegova brata Valentin (poteg 104 kg, sunek 125 kg) in Rok (poteg 73 kg, sunek 90 kg), s čimer so postali prvi trije bratje, ki so hkrati nastopili za TAK Domžale na kakšnem mednarodnem tekmovanju. Najboljša slovenska dvigalka uteži Petra Pavlič je tekmovanje izkoristila predvsem za test pripravljenosti pred novo sezono. V potegu je dvignila 75 kg, zelo blizu pa je bila tudi državnemu rekordu na 81 kg. V sunku je suvereno dvignila 90 kg. To je zadostovalo za prvo mesto med članicami ter prejem pokala za najboljšo tekmovalko!

Skupno je zmagala domača ekipa Špartak iz Subotice, najboljši tekmovalec pa je bil skoraj 140 kg težki Tamas Kajdocsi ravno tako iz Subotice, ki je v potegu dvignil kar 160 kg v sunku pa 190 kg. Tim Mušič je po tekmovanju povedal, da je že celo poletje dobro stopnjeval pripravljenost: »Po osvojitvi naslova prvaka na državnem prvenstvu za študente, sem brez premora pričel s trenažnim procesom. Ravno nekaj dni pred tekmovanjem sem za 10 kg popravil osebni rekord v nalogu na 160 kg. Zato sem se zelo veselil tekme, da bi lahko unovčil dobro pripravljenost. V potegu imam še nekaj rezerve, vendar sem kljub temu zadovoljen z izenačenim osebnim rekordom. V sunku pa mi je šlo tako dobro, da sem se odločil kar za 160 kg v zadnjem poskusu, nalog je bil zelo dober samo v sunku z ramen moram popraviti še nekaj manjših tehničnih napak«.

Ivan Peterca predsednik TAK Domžale je pohvalil celo ekipo in organizacijo tekmovanja: »Tretje mesto ekipno in prvo mesto med članicami je razveseljiv dosežek in ponosen sem na vsakogar v ekipi, celo poletje so trdo trenirali in se potili v utežarni. Radi se vračamo v Subotico, kjer nas zmerom pričakajo z izrednim gostoljubjem, še za pot proti domu nam pripravijo slastne malice«, je še smeje dodal. Naslednje tekmovanje TAK Domžale čaka 12.9., ko bodo proti CFC Celje merili moči v ekipnem državnem prvnestvu.

Avtor: V.O.; Foto: KDT Špartak Subotica, V.O.

Tagi