Težkoatletski klub Domžale prevzel vodstvo!

V prvem krogu ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži, se je nekoliko presenetljivo na vrh zavihtela KDU Olimpija. TAK Domžale, kot aktualni državni prvaki so opomin iz prvega kroga vzeli resno. V drugem krogu kjer so kot gostitelji pričakali KDU Jeklo iz Ljubljane, so s 1453 sinclair točkami prevzeli vodstvo na lestvici.

Za TAK Domžale so nastopili Anže Kosmač, ki je v potegu zmogel 130 kg, v sunku pa 160 kg. Peter Dobnik je bil ponovno odličen s 125 kg v potegu in 155 kg v sunku. Nastopili so še Jernej Orešek 111 kg+120 kg, Valentin Orešek 106 kg+116 kg, Petra Pavlič 75 kg+94 kg, Tim Mušič 100 kg+135 kg in Rok Orešek 88 kg+90 kg. Skupaj so dosegli 1453 sinclair točk, kar je drugi najboljši rezultat v zgodovini kluba.

Rok Orešek edini mladinec v članski ekipi je po tekmovanju povedal: »V potegu sem z 88 kg postavil osebni rekord. Želel sem sicer 90 kg, vendar mi je trener svetoval naj najavim 88 kg. Dva kilograma v primerjavi s prejšnjim rekordom sta namreč povsem dovolj. Kmalu pa bo tudi člansko državno prvenstvo, kjer bo nova priložnost.«

Predsednik kluba Ivan Peterca tokrat ni bil prisoten na tekmovanju saj je kot sodnik sodil na drugi tekmi, vendar pa je ob informaciji prevzema vodstva glasno zavriskal po telefonu od veselja ob tem pa čestital tudi KDU Jeklo, ki je prišel na tekmovanje z zelo mlado ekipo. V naslednjem tednu bo TAK Domžale opravil priprave na Reki, nato pa bodo odpotovali v Srbijo na mednarodno tekmovanje.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

 

Tagi