Težkoatletski klub Domžale osvojil pokalno lovoriko!

Po več kot polletnem tekmovalnem premoru so se končno pričela tudi ekipna tekmovanja v olimpijskem dviganju uteži. V letu 2020 je pokalna tekma odpadla tako, da je za pokalnega zmagovalca kar dve leti veljal TAK Domžale, ki je v letu 2019 slavil v pokalu po nekajletni prevladi KDU Olimpije. Tokrat je ekipno pokalno prvenstvo Slovenije pripravil X-Gym iz Kranja.

V TAK Domžale so celotno zimo in pomlad trdo trenirali kljub oteženim razmeram, saj se je sila težko pripravljati za tekmovanje neznanega datuma. Vsled pomanjkanja tekem so tokrat v kranjsko prestolnico prišli s kar dvema ekipama. V prvi ekipi so nastopili Anže Kosmač, Tim Mušič in Grega Šnajder, slednja kot novinca v prvi ekipi, ki pa sta povsem upravičila zaupanje trenerja. Drugo ekipo pa so sestavljali Rok Orešek, Jaka Žagar in Blaž Peterka.

Anže Kosmač najboljši slovenski dvigovalec uteži v letu 2020 je suvereno opravil delo. S 125 kg v potegu in 153 kg v sunku je prispeval levji delež k zmagi, skupno pa je zaslužil tudi srebrno odličje med posamezniki. Posebej sta se izkazala in krepko popravila osebne rekorde dva Ihanca, Tim Mušič in Gregor Šnajder. Prvi je v potegu zmogel 115 kg, v sunku pa lepo okroglih 150 kar je pomenilo popravek osebnih rekordov za 10 kg v obeh disciplinah. Tim je s tem osvojil bronasto medaljo med študenti. Tudi Gregor Šnajder ni skoparil z močjo, 105 kg v potegu in 143 kg v sunku pomeni viden popravek osebnih rekordov in privzdigovanje obrvi dvigovalske srenje. Začudeni pogledi so spraševali »kod jemljejo te Ihance?«. Navedeno pomeni, da so prav vsi iz prve ekipe dvignili več kot 140 kg v sunku, kar se zelo verjetno v skoraj 60 letih obstoja kluba še ni primerilo.

Tudi v drugi ekipi TAK Domžale so zanesljive dvige prikazali Rok Orešek, ki je s 75 kg v potegu in 92 kg v sunku osvojil prvo mesto med mladinci. Jaka Žagar je s 100 kg v potegu in 125 kg v sunku potrdil dobro pripravljenost, enako tudi Blaž Peterka s 97 kg v potegu in 120 kg v sunku.

Predsednik kluba Ivan Peterca je po tekmovanju povedal: »Veseli me, da se končno vračamo na dvigovalske odre. Čestitam fantom za zmago in številne osebne rekorde. Tudi gostitelj si zasluži pohvale za dobro organizacijo. Težko je bilo trenirati brez vedenja kdaj tempirati formo. V tem oziru je bilo sicer za vse enako, pa zato vseeno nikomur ni bilo nič lažje. Dva tedna aprilskega zaprtja nas tokrat ni pretirano zmotilo, saj smo imeli izkušnje že iz lanskega leta zato smo domače garaže na hitro spremenili v utežarne. Ni povsem enako je pa precej bolje kot nič. Veselimo se prihodnjih tekem, morda kmalu tudi že v tujini.«

Avto: Valentin Orešek (www.tak-domzale.si, Instagram)

 

Tagi